gat in de markt

Wat ik dolgraag zou doen, is een winkel houden in Gent voor de verkoop van klassieke en jazz cd’s. Het is volgens mij een ga(a)t(je) in de markt. De enige plaats waar men in de Gentse regio klassiek en jazz vindt, is in de Fnac (of in een paar uitzonderlijk goed verborgen winkeltjes). Alleen vrees ik een beetje aan de financiële haalbaarheid van zo’n project. (Nu ja, dat en ik zou weer maar eens van mijn hobby mijn beroep maken.)

Een beetje een winkel zoals Limerick (of Walry) is voor boeken. Met een café/brasserie-achtig iets als annex, luisterposten met een tafeltje en comfortabele stoelen, eventueel zelfs listening booths, en optredens of signeersessies. Ik zie dat helemaal zitten.

(Moet ik echt wakker worden?)

8 gedachtes over “gat in de markt”

 1. ik zie het al helemaal voor mij. Het moet in een loftachtig gebouw aan de waterkant, in de binnenstad. Het is sober ingericht; maar warm. Veel hout, veel leder. Een oude parketvloer.
  En ge kunt er koffie drinken en lekkere rode wijn later op de namiddag. En kranten lezen, en muziektijdschriften.

  En bij uitbreiding zijn er ook mooie, uitvergrote jazz-foto’s te koop, en boeken over het onderwerp.
  En af en toe worden er op matiné-concertjes gegeven. Maar meestal staat er gewoon bijzonder fijne muziek op.

  *zucht*

 2. Er is tegenwoordig zo’n winkel voor metal op de hoek van de meerstraat en de kortrijksesteenweg. Als het voor metal financieel leefbaar is (wat nog bewezen moet worden, want die winkel bestaat nog niet lang), moet dat voor jazz toch ook lukken? Ik vermoed dat er meer jazz dan metal-liefhebbers zijn en vooral dat de gemiddelde jazz-liefhebber kapitaalkrachtiger is dan de metal-liefhebber.

 3. In Brussel bestaat er alvast een uitstekende winkel met grote faam voor klassieke muziek: “La Boite à Musique” (http://www.classicalmusic.be/index.php), uitgebaat door Bertrand de Wouters d’Oplinter. Ik dacht dat er in de regio Gent ook een speciaalzaak is/was voor klassieke muziek maar de naam is me ontglipt. Op jazz-gebied zou eens mogen neuzen in de collectie van Jules Deelder reeds voldoende zijn…:-)

 4. Er bestaat in Gent ergens een tweedehandscd-winkeltje waar ik ooit eens een uitverkochte cd van het Huelgas Ensemble (O cieco mondo was dat, trouwens) op de kop heb kunnen tikken. Zo blij als een kind was ik! maar waar dat was en hoe het heet: je weet het waarschijnlijk beter dan ik. Het is een hoekhuis, dat is het enige dat ik nog weet… en zo’n jazz-winkel: ja graag!

 5. Waar kan ik mijn klantenkaart afhalen?

  Of zoiets haalbaar is of niet: je zal je winsten moeten halen uit die extra’s, want je cd-prijzen zullen een stuk hoger liggen dan in de Fnac of op het net, vrees ik. Je wilt toch niet dat de mensen hun cd halen in de Fnac en laten signeren in jouw winkel :-/

  En dat terwijl het aanbod klassiek in de Fnac onlangs met een kwart verkleind is — omgekeerd evenredig aan de prijzen. Het is triest. Voortaan shop ik bij http://www.jpc.de (die tip kreeg ik van één van de Fnac verkopers zelf btw (!)

 6. mooi idee…
  maar hou er wel rekening mee dat je dan wel minimaal 11 uur per dag zal werken… ook s’ zaterdags..

 7. @ralph: Ach welnee, binnen het jaar zit Bruno met een dikke cigaar in zijn privé-jet cijfertjes uit te pluizen. Ik, zijn personeel zijnde, zal de concertjes wel organiseren en beluisteren 😉

Reacties zijn gesloten.