de standaard sucks

“Goedemorgen, met E. P. van de klantendienst van De Standaard. Hoe kan ik helpen.”

-Ja, goedmorgen, u spreekt met Bruno Bollaert. Ik heb vandaag maar een halve krant in de bus gekregen.

“Ja, meneer, waarschijnlijk is de verdeler dat er deze ochtend vergeten bijsteken. Wat wij voor u kunnen doen is dat nazenden, maar dat zal niet meer voor vandaag zijn hoor meneer. Het zal eerder maandag zijn.”

-Huh. Kijk, het is wel de weekendkrant, en maandag is geen weekend meer hé mevrouw.

“Tsja meneer, hoogst uitzonderlijk kan ik uw abonnement met een dag verlengen.”

-Hoe bedoelt u? Het is nu zowat de derde weekendkrant waar zich een probleem mee voordoet, en voorheen werd het abonnement telkens verlengd.”

“Maar u hebt wel de krant gekregen, hé meneer. Er ontbreekt gewoon een stukje aan. Dus ofwel kan u de krant nu opnieuw in de winkel gaan kopen, en dan verleng ik met één dag; ofwel kan ik u het ontbrekende deel laten nasturen.”

-Dan heb ik liever dat u verlengt. Maar een weekendkrant kost wel bijna het dubbele van een normale dagkrant.

“Ja meneer, maar die verlenging kan evengoed op een weekend vallen.”

-Mja, maar geen drie dagen na elkaar.

“Het spijt me meneer. Dag of weekend maakt voor ons niets uit.”

Aaarrrggghhh. Kijk, daar word ik woest van. Als een echte pantoffelheld, want op die mevrouw kon ik me natuurlijk niet kwaadmaken. (Als dag of weekend voor DS niet uitmaakt, waarom kost een dagkrant dan 1 EUR en een weekendkrant 1,75 EUR? Of mag ik straks mijn weekendkrant voor 1 EUR gaan kopen?)

We zijn geabonneerd op twee kranten: DS en DM. Met de bezorging van DM is er nog nooit een probleem geweest. Nog nooit. Bij DS is het huilen met de pet op.

En het ergste is: ik hoef niet eens een abonnement op DS te nemen, want ik heb… andere manieren om die krant te lezen. Maar ik dacht: nee Bollaert, ge draagt eerlijkheid hoog in uw vaandel, dus als ge die krant elke dag leest, neemt ge er maar beter een abonnement op. Is een beetje service en billijkheid van de andere kant dan zoveel gevraagd?

(Maar ja, ze kunnen niet goed tegen kritiek, heb ik onlangs gelezen. [bron niet verhuld om de onschuldigen te beschermen])

5 gedachtes over “de standaard sucks”

 1. bollaert man! niet zagen hé vent! lol
  nee, bij ons is er ook een problem met de bezorging van de standaard: als de verdeler met verlof is komer er gewoon geen kranten ….
  ze moeten hun verdelers beter screeen..die platselijke krantenboer heeft geen verantwoordelijkhiedsbesef
  dus het ligt slechts onrechtstreeks aan de standaard zelf medunkt
  ofwel is er een lul die af en toe een deel pikt uit jullie brievenbus?

 2. Omdat ik zelf ook nogal wat problemen ondervond met de levering van DS besloot ik mijn abonnement stopt te zetten.
  Toen ik echter hoorde dat het ook mogelijk is om een abonnement te nemen waarbij men dagelijks de krant zelf in de winkel van voorkeur gaat halen nam ik prompt een nieuw abonnement en koos voor de Press Shop in het station waar ik elke dag vaste klant ben. Makkelijk en meteen het prijsvoordeel voor abonnees.
  Hoewel er met zo’n winkelabonnement qua levering nauwelijks iets mis kan lopen slaagde de VUM er toch in opnieuw fouten te maken.
  Afgelopen december schreef ik in, er werd me gezegd dat ik een bevestigingsbrief annex overschrijving ging krijgen waarop dan ging vermeld worden vanaf wanneer ik dagelijks DS ‘zonder betalen’ mag gaan halen in de winkel.
  Op maandag 2 januari ontvang ik de bewuste brief. Om mij doodleuk te melden dat mijn abonnement ingaat op… 23 december.
  Toen ik met die brief naar de Press Shop in het station ging bleek dat men daar al sinds 23 december een exemplaar van DS voor mij weglegde. Dat terwijl ik heel die tijd nog dagelijks mijn krant aankocht. Ze kennen mij daar immers niet bij naam en wisten niet dat ik die bewuste abonnee was die nooit om zijn krant kwam. Met een dikke pak DS’en van de afgelopen anderhalve week trok ik terug naar huis en zond een e-mail naar lezersservice@vum.be om te melden dat ik de bevestigingsbrief pas die dag had ontvangen en ik bijgevolg dus anderhalve week niet van mijn abonnement heb kunnen genieten. Er kwam geen enkele reactie.
  Toen ik op De Standaard Online mijn digitale toegang wenste te activeren ving ik bot. Dat was al geactiveerd volgens de website, alleen kreeg ik maar geen toegang. Opnieuw een mail. Pas 2 weken later een reactie om te melden dat men mijn abonnement had geactiveerd.
  Op mijn klacht van de laattijdige verwittiging nog steeds geen reactie ontvangen, dus afgelopen week een aangetekend schrijven gericht. Van de uitbater van de Press Shop hoorde ik dat de VUM (Het Nieuwblad, De Standaard…) qua organisatie vaak te wensen overlaat.

 3. Ook hier verscheen de krant enkele dagen niet. Reden bleek een misverstand, maar blijkbaar moet de leverancier iets vernomen hebben mits we nu wekelijks een briefje in de bus krijgen met het uur waarop de krant werd afgeleverd.

 4. Pheh, beschermen. Ik vind de blog van A.N. eigenlijk maar nestkakkerij.
  Never bite the hand that feeds you.

Reacties zijn gesloten.