blogrolll

We zullen wel weer ergens van navelstaren of kontneuken worden beschuldigd, maar in navolging van blogrol en blogroll, hierbij de indeling van mijn eigen blogrolll (ik voeg maar een ‘l’ toe, kwestie van de trend niet te breken). Ik vind het verschrikkelijk fascinerend om te zien hoe andere mensen hun zaken indelen, vandaar ook deze bijdrage.

Bij mij komt u er helaas niet vanaf met 8-9 categorieën, al zou ik best wat meer kunnen bundelen. We zeggen ende schrijven:

 1. ego: mijn comment feed bij flickr, de RSS feeds van imaginaryJazz en volume12, en een smart list in NetNewsWire die gewoon alle subscribed feeds afgaat waarin het woord ‘volume12’ voorkomt (met uitzondering van mijn eigen feeds). Zo blijf ik op de hoogte van mijzelf.
 2. overheid: de feed van de FOD Economie – Algemene Directie Statistiek en Economische Informati. Wat ik daar lees, staat vaak een van de daaropvolgende dagen in DS of DM
 3. nieuws: de feeds van een aantal Vlaamsche kranten: DS, DM, GvA
 4. cultuurnieuws: zoals de feed van de Vooruit, en die van Opera Explorer
 5. GB people: de directe medewerkers van Gentblogt, inclusief GB zelve. Michel, Ilse, Huug, Steven, Lien, etc.
 6. gezien: mensen die ik ook al IRL ben tegengekomen (én graag lees): Henk, Sandra, Sara, Pietel, etc.
 7. gelezen: mijn Vlaamsche blogosfeer (er zitten weining of geen Nederlanders bij vrees ik). Chips & Cookies, Kleintje, Lichtgeraakt, sinds kort ook An, etc.
 8. read: ik heb maar weinig Engelstalige feeds; ik krijg overdag al genoeg Engels naar mijn hoofd gesmeten. En dan wil ik zeker geen Nederengels meer (een tijd lang heeft het Nederengelse Opperhoofd Veerle Pieters in die feed gezeten, maar op den duur vond ik het niet grappig meer, maar zielig). Voornamelijk Native English dus: Chocolate & Zucchini (begint al goed: een française; vroeger had ik een heleboel foodlogs, maar C&Z is het enige dat overblijft –het blijft voor mij het beste); Everyday Matters; Giornale Nuovo; Ftrain; Dave’s Long Box en Isabel’s drawing blog (ook al geen native, maar het is hem om de tekeningen te doen)
 9. j’ai lu: eentje maar: informaticien.be, kwestie van de EN en NL dingen ook in het FR te kunnen lezen en hopelijk iets bij te leren
 10. taal: in volle ontwikkeling, met o.a. Onze Taal, Taalblog en Taalkoeien (waar zit de RSS van Taalschrift eigenlijk, i.?)
 11. boeken: daar heb ik o.a. De Leeskamer en Communicatielog in gestoken.
 12. books: de feeds van The Guardian en The New York Times, en natuurlijk ook Blog of a Bookslut.
 13. music: veel jazz natuurlijk: o.a. Jazz and Conversation, be.jazz, en Billboard Jazzlinks Network. Ik ben nog altijd op zoek naar goede klassieke muziek-logs.
 14. film: met bvb popcorn
 15. auto’s: Djivy (!) en Autoblog.nl
 16. photography: geen photoblogs, maar blogs over fotografie. Zoals PhotographyBLOG, Unrelated News, Verba, en Jan-Edward (dit is de enige groep in meer dan 1 taal)
 17. mac: the usual suspects: Appleinsider, AppleMatters, Daring Fireball, iPodLounge, MacInTouch en MacMinute.
 18. (web)design: een verschrikkelijk amalgaampje, waarin ik meestal onmiddellijk ‘mark all as read‘ selecteer na de titels te hebben gezien
 19. flickr admin: de photo feed van de flickr groepen waar ik admin van ben
 20. flickr admin (discuss): de discussion feed van de flickr groepen waar ik admin van ben
 21. flickr jazz: de jazz groepen
 22. flickr: photos from volume12’s flickr contacts
 23. flickr test: een aantal mensen die nog geen contact zijn, en die ik voorlopig zo in de gaten hou
 24. flickr discover: een aantal groepen die ik probeer in de gaten te houden. Is ook al meestal slachtoffer van een ‘mark all as read

Goed voor zo’n 144 feeds.

Mijn nieuwslezer is NetNewsWire; de meeste feeds bekijk ik thuis; op het werk volg ik enkel de GB-ers in Portable Thunderbird. Maar ik wacht met grote spanning het moment af waarop Newsgator nu eindelijk NetNewsWire volledig gaat integreren, en ik ook ‘van synchronisatie‘ kan doen.

3 gedachtes over “blogrolll”

 1. taalkundesgewijs zijn dit mijn feeds. Speciaal voor u allemaal opgezocht zie (als ge die van de boekskes en literatuur ook wilt: roep maar eens)

  Taalschrift-discussie: http://www.let.rug.nl/~kleiweg/taalschrift.rss

  De algemene Onze Taal:
  http://www.onzetaal.nl/ot/onzetaal.rss

  Onze taal taaladvies: http://www.onzetaal.nl/advies/taaladvies.rss

  Taalblog (bij momenten zeer grappuh):
  http://taal.paginablog.nl/taal/index.xml

  Marc De Coster (ook zo): http://marcdecoster.blogspot.com/atom.xml

  Passito:
  http://passito.blogspot.com/atom.xml

Reacties zijn gesloten.