bedrog

Vorige week waren we verschrikkelijk tevreden met onze vondst in de fnac. het was ten andere bijna anderhalve maand geleden dat we ’s zaterdags nog eens naar de fnac getrokken waren, en hopelijk duurt het weer net zolang tot de volgende. Niet dat ik niet graag naar de fnac ga (du-uh), maar ’t is al dat geld altijd. Een mens zou al van minder naar adem happen, al heb ik het alleen maar aan mijzelf te danken natuurlijk (ik had bijna geschreven ‘we’, maar ik vrees dat voornamelijk ik de oorzaak een reden van de film & CD-uitgaven ben –boeken daarentegen).

Soit deze keer waren we beiden tevreden, want we zijn nogal fans van François Ozon. Eindelijk hadden we Les amants criminels te pakken, en in de rekken prijkte nog steeds 5X2 (20+ EUR, en dat is voor ons boven de limiet). Tot we bij de verzamelaars de 8 DVD-box (aptly named) 8 films (Frans, niet Engels) ontdekten. 79 EUR. Ugh.

Maar wacht eens. 79 EUR voor 8 films, dat is 10 EUR per film. De kostprijs voor Les amants criminels lag daar al boven, en met 5X2 boven de 20 EUR was de rekening gauw gemaakt. Meenemen die handel.

Tot we aan de kassa kwamen en ons voor de box slechts 59,95 EUR werd aangerekend. Voordeel voor leden, weet u wel. Het kon niet meer stuk.

Of toch wel. Want wat blijkt, wanneer wij thuis met nauwelijks ingehouden geestdrift de box van zijn verpakking ontdoen, om alle doosjes toch maar eens één voor één te kunnen openmaken? Het doosje van Le temps qui reste is leeg. Leeg zeg ik u. Hoewel er op de verpakking duidelijk staat 8 films, met een grote blauwe achte op een maagdelijk witte achtergrond. Leeg.

Gelukkig is er Fnacman, waar op pagina 38 de Ozon box aangeprijsd staat als:

Luxueze verzameldoos met de 7 bestaande films en ruimte voor ‘Le temps qui reste’, de nieuwe film die in november 2005 in de bioscoopzalen verschijnt.

Euh. Excuseer, maar dat staat niet op die doos vermeld. Nergens op die doos, en al evenmin ergens op of in het hoesje van ‘Le temps qui reste’.

Boerenbedrog! Aftroggelaars! Leugenaars! Geldafzetters! Grootschalige fraude! Waar is de wet op de bedrieglijke praktijken hier ergens.

[Update] Hah! Handelspraktijken en Waar en hoe klacht indienen?

Een gedachte over “bedrog”

 1. Juist!

  Vandaag ook die box gekocht en hetzelfde gevoel…

  OK, de film is nog in de zalen en misschien nog niet op DVD uit, maar dan moeten ze de laatste film niet op de hoes vermelden…

  Of wachten tot de film op DVD uit is en dan pas de box op de markt brengen. Dit zijn inderdaad geen eerlijke praktijken.

  Ik heb ‘Le temps qui reste’ al gezien op het filmfestival in Gent en is wel degelijk de moeite 🙁

  Doe zo verder met je blog trouwens !

  Rogier

Reacties zijn gesloten.