DM bis

Ondertussen is ook de krant weer geheel on-line bij DM.

Op het eerste gezicht zie ik minstens één verbeterting, één miskleun, en één iets werd nog steeds niet aangepakt.

De verbetering: in plaats van http://www.demorgen.be/ wordt eindelijk met de volledige URL van de pagina gewerkt in de address bar.

http://…/?pagina=/20051201/public/pages/Krant001/MOR-001-01-20051201.html

Gemakkelijk te ontleden bovendien: /20051201 is gewoon de dag; /public/pages is overbodige info; Krant001 is de pagina van de krant, jawel; /MOR-001-01-20051201.html is verder opsplitsbaar. MOR duidt op de naam van de krant; 001 is alweer de pagina van de krant; 01 blijft de ganse tijd onveranderd; en 20051201 is alweer de dagaanduiding. Over redundantie gesproken.

Maar goed, ik ben hiermee alvast tevreden want: soms blijft de krant wel eens haperen. Dat gebeurt waarschijnlijk wanneer er teveel mensen tegelijkertijd de krant consulteren, en het resultaat is een blanco pagina in uw browser. Refreshen helpt niet, want dan kom je in het beste geval terug op de voorpagina terecht. Gedaan met dit euvel, want in de address bar van je browser staat nu de werkelijke pagina. Een refresh zorgt er dus voor dat je op die pagina blijft. Goed zo.

DM navigatieDe miskleun: de navigatie binnen de krant. Vroeger stond onderaan de navigatie een < vorige en volgende >; nu staat dit enkel bovenaan. Als u, net zoals de meeste mensen, een pagina van boven naar onder leest (en bij DM klik je op de artikels om ze te kunnen lezen), dan moet u nu met uw muis van helemaal onderaan de pagina naar (bijna) helemaal bovenaan de pagina om naar de volgende pagina te kunnen. Nope, niet goed.

Nog steeds niet aangepakt: de tekstversie van de artikels.

Met de deal dringt Maaf immers binnen in een markt die 0 anse oop, de in een persmededeling dat het zou e uitezondheid” en oor “in de plaats e middel rrol in de anrer zelf legde de kritiek immers die 150 Franse Aankoop, in zou uitbuiting en plaats te wondermiddel verlagen andere verkoopt”. krirend. immers die 0 anse oop, in zou uitezondheid” en plaats e middel rrol anrer kritiek naast zich neer en zei zelfs te hopen dat het voorbeeld ook in andere landen positief onthaald wordt. Nederland moeten ze alvast niet meer overtuigen.

Zou moeten lezen als:

Met de deal dringt Maaf immers binnen in een markt die naar schatting goed is voor 150 miljoen euro per jaar. De Franse tegenhanger van Test-Aankoop, UFC-Que Choisir, reageerde in een persmededeling dat het zou gaan om een “schandalige uitbuiting van de gezondheid” en stelde Unilever voor “in de plaats van proactieve producten voor te stellen als een wondermiddel eerst werk te maken van het verlagen van cholesterol in de andere producten die het verkoopt”. Maar Unilever zelf legde de kritiek naast zich neer en zei zelfs te hopen dat het voorbeeld ook in andere landen positief onthaald wordt. Nederland moeten ze alvast niet meer overtuigen.

Vermoedelijk is dit een PDF probleem (de teksten worden onttrokken aan de PDF versie).