films 200511

Zie ook vorige maand:

* te vermijden / ** genietbaar / *** onderhoudend / **** aanrader // ***** onmisbaar

Waarbij de vijf sterren slechts uitzonderlijk worden gegeven; de eigenlijke rating is dus een score van 1 tot 4.

 1. Boogie Nights (Paul Thomas Anderson) **
  Het begint als een pastiche, en naar het einde toe wordt het plots een Serieuze Film, maar dan is het natuurlijk al veel te laat, en heeft het ding alle credibiliteit verloren. Soms grappig, soms goed, maar niet (of toch weinig) consequent. Potentieel goede film, maar lost de verwachtingen niet in.
 2. Deep Throat (Gerard Damiano) *
  Juffrouw slaagt er maar niet in orgasme te krijgen, tot ze bij een psychiater aanklopt. Die weet haar te vertellen dat ze niet over een clitoris beschikt; tenminste toch niet waar hij zou moeten zitten. Verder onderzoek toont immers aan dat haar clitoris zich achteraan haar keel bevindt. Rond dit verhaal worden seksscènes gebouwd, die destijds misschien zeer ‘bevrijdend’ waren, maar vandaag vooral saai overkomen. Niettemin een historisch belangrijke film.
 3. Crash (Gerard Damiano) ***
  Goede film, een beetje over-hyped.
 4. Final Destination 2 (David R. Ellis) **
  Voorspelbaar natuurlijk, met een totaal absurd einde. En voor wie er alsnog geen genoeg kan van krijgen: geen nood, er is een derde op komst.
 5. 10 jaar “Leuven Kort” (various) **
  21 regisseurs vertellen hun (kort)verhaal. Dat gaat van goed naar slecht naar domdwaze kitsch. Meer dan 4,5 uur film schreeuwt het op de voorkant, en dat was eigenlijk best wat korter geweest.
 6. Carnages (Delphine Gleize) **
  Een stier wordt na zijn ‘overlijden’ in de arena in stukken gehakt. Zijn resten, die over België, Frankrijk en Spanje worden verdeeld, blijken een heleboel mensen samen te brengen. Goed concept, soms (te) slordig uitgewerkt.