het werk

Sara vraagt:

Mag ik weten wie uw werkgever is? En hoeveel tijd je dagelijks spendeert aan woon-werkverkeer?
Uit curieusiteit 🙂

Als u het mij niet kwalijk neemt, hou ik mijn werkgever liever buiten dit weblog. Ik werk in Brussel (de frequente en aandachtige lezer weet ondertussen zelfs in welk deel van Brussel), maar zoals mijn disclaimer stelt:

Dat is echter noch voor u, noch voor dit weblog van tel. Alle informatie die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit weblog kan worden gelinked, kan en mag op geen enkele wijze met [zijn mijn] werk(gever) in verband worden gebracht.

Het is niet dat die informatie niet te achterhalen valt (en ik neem u de vraag ook absoluut niet kwalijk), maar zoals ik eerder al opmerkte, zou ik wel zot zijn om mijzelf te compromitteren.

Tegen de andere vraag teken ik dan weer geen enkel bezwaar aan. Ik spendeer dagelijks zo’n dikke twee uur aan woon-werkverkeer. ’s Ochtends vertrek ik om 6u50, en ik ben meestal net iets voor 8 op het werk; en omgekeerd vertrek ik ’s avond om 16u en dan ben ik net op tijd om rond 17u om Henri van school af te halen (en reeds een brood te hebben gekocht).

(Als het warmer is, durf ik wel eens met de motor te gaan, en dan gaat het allemaal wel iets sneller: 30-45 minuten enkele reis.)

Twee uur per dag dus om (grotendeels) onbekommerd te lezen. Heerlijk.

Een gedachte over “het werk”

  1. Goede raad is zoals steeds goud waard. Ik stop ook maar met mezelf aan mijn (verse en pas nieuwe!) werkgever te koppelen.
    De enige keren dat ik erover schreef was tijdens het solliciteren en de voorgaande dingen, maar vanaf heden lijkt het er inderdaad wel op dat ik dat beter allemaal wat voor mezelf hou.
    Want nonkel Google heeft de laatste twee dagenal drie e-mails dan wel telefoontjes van lezers opgeleverd… Gelukkig allemaal positief, maar ik kan me het omgekeerde levendig voorstellen…

    Als er nog gevaren loeren in de professionele wereld: tell me about it!

Reacties zijn gesloten.