de lijn wordt duurder

De Lijn voert nieuwe tarieven in vanaf maart 2006 (belga). Dat het opernbaar vervoer er niet goedkoper op wordt zal, na zo’n koptitel, niemand echt verbazen. De stijging is echter niet gering.

Elke verrichting neemt volgens De Lijn telkens 15 seconden in beslag en is niet bevorderlijk voor de doorstroming van het openbaar vervoer. Concreet kost een korte rit met een Lijnkaart die je koopt op een voertuig dan 1 euro en een rit met een Lijnkaart gekocht in voorverkoop 0,80 euro. Voor lange ritten gaat het respectievelijk om 1,70 euro en 1,50 euro. Een enkel biljet voor een korte rit zal op het voertuig 1,50 euro kosten en in voorverkoop 1,20 euro. Voor lange ritten wordt dit 2,50 euro en 2,00 euro.

Voor die prijs verwacht ik toch wel wat meer. Meer nachttrams bijvoorbeeld. Want om 23u15 van de andere kant van Gent te voet naar huis stappen, omdat je de laatste tram net voor je neus hebt zien wegrijden, is geen pretje.

Ik heb er zeker begrip voor wanneer De Lijn de aankoop van een ticket op de tram of bussen zelf wil ontmoedigen, maar momenteel kost een ritje met een lijnkaart 0,75 EUR (geen 0,80 EUR, maandag jl. toch niet in Gent), en in maart 2006 wordt dat plots 1,20 EUR?! Dat is bijna een verdubbeling –een lichte hyperbool kan nooit kwaad– van 30 naar 50 Belgische franken! Per rit! (Tenzij u uw zaken in minder dan een uur kan regelen, reisweg heen inbegrepen.) Ugh!

2 gedachtes over “de lijn wordt duurder”

  1. Maar allez!

    De prijs van lijnkaarten en abonnementen zal maar met een paar procent verhogen, niet eerlijk om de prijs van een rit met lijnkaart nu te vergelijken met de prijs op de bus/tram dàn 🙂

Reacties zijn gesloten.