[FF05] Tuning

Katarina en Peter zijn met hun relatie in een midlife crisis terecht gekomen. Wegens gebrek aan passie zoekt Peter bevrediging bij de Brusselse hoertjes, telkens hij weer op zakenreis moet. Even lijkt een ontmoeting met een oude jeugdliefde zijn vlam weer aan te wakkeren, maar al gauw blijkt dat de tegenpartij niet geïnteresseerd is.

Katarina, die Peter op alle vlakken begint te wantrouwen, bedriegt uiteindelijk zelf haar man, met een dichter wiens dichtbundel haar uitgeverij op het punt staat te publiceren. Eventjes wordt er aan scheiden gedacht, maar dan beseffen beiden dat het gras elders niet noodzakelijk groener is. Maar net wanneer alles terug beter lijkt te gaan, ontdekt Peter Katarina’s bedrog. Kan hun relatie dit nog wel overleven?

En dat is meteen ook de vraag waarmee de regisseur, Igor Sterk, het publiek achterlaat aan het einde van zijn film. Tot daar ook meteen de inhoud van de film.

Bespaar u de moeite. U vindt hier geen spitsvondige dialogen die dit weinig originele plot kunnen redden, geen verrassende verhaalstructuur, en al evenmin opmerkelijke fotografie. U besteedt u geld beter elders.

Next.

Tuning van Igor Sterk. Officiële Selectie – In Competitie; (helaas) nog te zien op 18 oktober om 22:30 in Kinepolis.

(Deze entry is ook terug te vinden op gent.blogt)