de lokroep

Vandaag nog eens bij Verstraeten binnengestapt (in de Hoornstraat, vóór Bloch, rechtover Peeters).

Een tijdje geleden had ik er een oude Nikkor zien liggen, een 50mm f/1.2 voor 30 euro! Helaas is ze té oud; dat het geen autofocus lens was, wist ik al, maar ze is ook niet aan de lichtmeter gekoppeld, en dat was mij toch net iets té veel van het goede (slechte ?).

Er lagen nog een heleboel goodies, waaronder een paar oudere Nikon bodies (een F301 dacht ik, en een F65), en een heleboel flitsdingen –maar ik ben nog steeds niet geïnteresseerd in een flitsding.

Wat mij echter wél deed kwijlen, was een tweedehands Hasselblad (ik weet niet eens welk type), inclusief breedhoeklens (38mm biogon). Na wat research heb ik ontdekt dat de lens fixed is, en het geheel ziet er zo ongeveer uit. Vraagprijs was 2.200 euro.

The Biogon 38 lens produces a large picture format with “architectural view camera quality”, virtually no distortion, and superb corner- to- corner sharpness throughout the focusing range – from 0.3 m (12″) to infinity (exceeding the quality of even large format cameras at full aperture and at all distances). The depth-of-field is staggering, from 0.65 m (26″) to infinity at f/22.

2 gedachtes over “de lokroep”

  1. hmmm, klinkt zeer interessant… ik moet dringend eens een manier vinden om snel aan heel veel geld te raken.

  2. Ho, veel volk bij verstraeten gisteren, so it seems.

    Ben er met een andere bruno gisteren nog een F75 met een 50 mm gaan kopen (starten samen op 1 september fotografie in sint-lucas, woeha, het moest er eens van komen, back to analog…het wordt een epidemie)

    En ja hoor, ook staan kwijlen voor die Hasselblad (darn sexy).

Reacties zijn gesloten.