gewenst

Onder de hoofding: een mens mag dromen, staat het volgende op mijn (foto-) wishlist (in volgorde van ‘noodzaak’ en/of haalbaarheid):

 1. Een officiële versie van DxO Optics Pro (v3.0). Mijn trial versie loopt morgen af.
 2. Een goede (edoch betaalbare) filmscanner. Zoals de Super Coolscan 5000 ED, al kan die enkel 35mm film aan, en in het licht van mijn verdere wensen (zie lager), zou 120 misschien beter zijn. Enter de Super Coolscan 9000 ED voor een veelvoud van de prijs van de 5000. *zucht*
 3. Leica 35mm f/2 Summicron-M Aspherical. De standaard. Bijna om op de Leica te lijmen, want die zal er enkel afkomen tijdens de concertfotografie als de 90mm erop moet.
 4. Rolleiflex 2.8 FX TLR Body with 80/2.8 Planar HFT lens of een Hasselblad 503CW (met bijbehorende lens). Leica is goed, maar 120 (6×6) is beter. It’s good to be square.
 5. Computer: mijn vijf jaar oude Dell gaat niet zo goed om met mijn RAW files. Hoewel de recente geheugeninjectie (van 256 naar 512 Mb RAM) al een groot verschil maakt, vermoed ik dat een processor upgrade toch wel een serieuze sprong voorwaarts zal zijn.
 6. Doka voor Z/W. Die komt er zeker. Op laaaaaaaaange termijn.

Geduld is een schone zaak.

[Update:] ik zou het nog vergeten. Ook broodnodig is een colour management tool (zoals de Spyder van ColorVision).

3 gedachtes over “gewenst”

 1. opmerking bij puntje 5) als hij al bijna vijf jaar i s wens ik je veel succes in het vinden van een cpu die nog de juiste pinlayout heeft voor het socket dat het mainboard van die dell heeft
  mischien op e-bay of zo.

  tenzij je een volledige nieuw systeem bedoelt met porcessor upgrade in dat geval heb ik niets gezegt. :-d

Reacties zijn gesloten.