flickroo!

Ergens in maart werd flickr door Yahoo! opgekocht. Een van de aangekondigde gevolgen treedt vandaag in voegen:

As of now, anyone can log in to Flickr using their Yahoo! ID. New users will have to use their Yahoo! ID (or create a new one if they don’t have one); older users can continue to use their existing Flickr.com account details to log in, or choose to merge their Flickr.com accounts and Yahoo! IDs together*. One note: Existing users will be able to keep their existing screen names on Flickr whether they choose to merge accounts now or not – you don’t have to change your name.

Een goede zaak? Don’t care either way. Ik gebruik mijn yahoo account al lang niet meer; was het nu nog google geweest, dan was ik misschien lauw enthousiast. Ik zie er het voordeel niet van in (behalve voor Yahoo! zelf dan).

4 gedachtes over “flickroo!”

 1. Pft, ik ben eigenlijk al niet zeer enthousiast over Flickr in zijn geheel.
  Ik heb me onlangs een gratis basisaccount aangemaakt, waarbij je een hele zooi reclame in je sidebar krijgt.

  Blijkt nu dat die reclame aangepast wordt aan je username en de titels van je foto’s. Big Brother dankuwel?

  Dan is Blogger wel heel wat vriendelijker. Een kleine subtiele banner bovenaan, en that’s it. En je kan foto’s posten zoveel je wil.

  Het gras blijkt voor een keer groener aan mijn kant.

 2. Ik ben nogal content van flickr. Het enige wat ik echt mis, is dus die backup mogelijkheid (maar dan had ik de foto’s maar zelf moeten bewaren), maar voor de rest: heel tevreden.

  Zowel de interface als de community als de eenvoud doen het voor mij (tags aka categories en groups aka pools). Ik beschouw het wel niet als een fotolog of een portfolio; ik ga tenander ‘binnenkort’ waarschijnlijk terug werk maken van tpv.

  En die reclame: 25 USD voor een (reclameloos) jaar is niet echt veel. Hoewel ik mijn account cadeau heb gekregen (dank u Steven), staat het zonder meer vast dat ik het volgend jaar hernieuw.

 3. Akkoord, voor 25 USD kan je niet sukkelen, Photoblog vraagt 25 € voor 6 maanden.
  Hoewel, ik heb die account in november vorig jaar ook cadeau gekregen, en ik heb sindsdien nog niets moeten betalen (dat is 10 maanden, als ik goed kan tellen). Maar hou het stil…

  Wat tpv betreft, heb je mijn zegen. De layout daar was veel overzichtelijker dan bij Flickr, of is dat een kwestie van smaak?

 4. met michel samengezeten en geleuterd over goeie cms systemen voor portfolios. hij zei me dat ik daarvoor bij jou moest zijn, dat jij ook zoiets zocht en eventueel zelf wou ineensteken.
  zin om eens samen te brainstormen?

Reacties zijn gesloten.