op de valreep: een lensvraag

En ik die dacht dat ik vandaag alleen maar ging kunnen schrijven: “ik was vandaag vanalles van plan, maar ik heb veel te veel tijd op flickr doorgebracht.” Komt daar toch wel Manuel to the rescue zeker?

ik ben gisteren gaan kijken bij de lokale fotoboer voor die Nikkor AF 50 f/1.8 en dat mens zei iets in het genre van dat is een plastieke lens je kan beter een iets duurdere nemen.

klopt dit of wou die gewoon geld uit mijn zakken slaan ?

Het korte antwoord eerst: nee, dit klopt niet, die onverlaat wil gewoon geld uit uw zakken slaan.

Iets meer, ter verduidelijking. Laat u godverdomme niks wijsmaken. De Nikkor AF 50 f/1.8 is een must have. Als ge maar een lens hebt, laat het dan vooral die zijn. Meer zelfs, ik zou die fotoboer rap links laten liggen, want het is gewoon een verkoper, en zeker geen man/vrouw met kennis van zaken. En ge kunt ze goedkoper op internet krijgen.

Tuurlijk is de build quality van de Nikkor AF 50 f/1.8 niet dezelfde als die van de Nikkor AF-S VR 70-200 f/2.8G IF-ED of van de Nikkor AF 28 f/1.4D (om bij de primes te blijven). Zullen we maar meteen de prijs ook vergelijken? (De 28mm kost goed 15 keer het bedrag dat je voor de 50mm neertelt.)

Maar voor die ‘schamele’ 100 EUR krijg je een standaardlens in je handen waar je veel van de rommelzooms mijlenver achter je zal laten (maar waar uw (foto-)boer een veel vettere marge op haalt). Bovendien leer je met een prime veel beter de mogelijkheden van je toestel én je lens kennen.

In de meest samenvattende bewoordingen gezegd: dit is de lens met de beste prijs/kwaliteit verhouding voor Nikon. Bar none.

3 gedachtes over “op de valreep: een lensvraag”

  1. De beste nikon lens op het gebied van prijs kwaliteit. Het heet niet voor niets een ‘standaardlens’. Je kan er alles mee doen zolang je af en toe een stap naar voren of naar achteren zet.

Reacties zijn gesloten.