gescand

Met scanners wil het maar niet lukken. Minstens drie heb ik er al versleten.

Vanochtend nog in de rapte twee filmpjes ontwikkeld, met behulp van een speciaal daartoe gekochte ‘zak’, zodat ik eindelijk mijn geïmproviseerde filmwisseldoos vaarwel kon zeggen. De filmwisseldoos, voor wie het interesseert, was een grote kartonnen doos, waarover, in een verduisterde ruimte, drie donsdekens waren gezwierd, en waarin ik mijn 35mm film van de filmrolletjes op een spoel wikkelde. De ‘zak’, ziet eruit als een zwart XXL T-Shirt, waarvan de onderkant is toegeritst en de mouwen met stevige elastiek zijn ingewerkt, om, wanneer je je armen erdoor steekt, geen licht meer door te laten. Voor de rest doe je er hetzelfde in als in mijn doos, maar dan op veel minder omslachtige manier.

De ontwikkeling zelf verliep zonder problemen: twee Fuji Neopan 1600 op 800 ISO, Rodinal Special 1+15 gedurende 4 min. Toen ik ze daarnet echter in stroken van zes versneed, en ze per twee aan de scanner wou onderwerpen, liep het fout. De ene foutmelding na de andere, herstarten, nieuwe drivers, oude drivers, PC, Mac, niks hielp.

Bon, mijn flickr account is erdoor gespaard gebleven van nog meer BNF foto’s (ik had nog vijf z/w rolletjes die op ontwikkeling lagen te wachten), maar ik had toch graag de resultaten iets beter willen bekijken dan door een loupe op een nu tot lichtbak gemodifieerde scanner.

Over flickr gesproken, de laatste batch BNF foto’s werden vannacht in de tweede BNF set (All that jazz?) gecatalogeerd.

Waaronder deze van Erik Truffaz,

Erik Truffaz (i)

…deze van Mariza,

Mariza (i)

… deze van Tony Joe White,

Tony Joe White

… en nog een stuk of wat.

Maar met scanners wil het dus niet lukken. Voorheen reeds twee Agfascans, en nu ook een Canoscan 8000F naar de knoppen. Consumptiegoederen zeker?

6 gedachtes over “gescand”

  1. Voor het geval ge overweegt nog eens een scanner aan te schaffen: Epson Perfection 4870 Photo. Scant kleinbeeld, 6 x 6, 4 x 5 inch, ingeraamde dia’s en ik heb er zelfs al RX’en mee ingescand. Ik zou die niet meer kunnen missen.

  2. Ik heb de Minolta Dial Scan III en recentelijk ook de Epson 4990 en van beiden vind ik de filmhouders heel fragiel. Van de Minolta heb ik al ettelijke filmhouders versleten, afwachten met de Epson …

  3. Ik doe mee!!!

    Ik had een, tot eergisteren, goed werkende Asanté FriendlyNet FR1004. Die heeft het plots laten afweten: geen internet meer. Resetten: geen resultaat. Waarborg: verlopen. Ik dus naar Fnac waar ik een US ROBOTICS gekocht heb. Zopas aangesloten: herkent wel de verschillende toestellen in het netwerk maar maakt geen verbinding met het www via de modem (Speed Touch Home van Belgacom). De router heeft de laatste firmware aan boord.

    Ik ben niet sterk in netwerken; op de doos lees ik dat een kabel of DSL-modem met ethernetverbinding noodzakelijk is; voldoet de Speed Touch Home daar wel aan; met andere woorden: zijn DSL en ADSL hetzelfde? Ik dacht van niet maar ben niet zeker.

    Iemand een suggestie?

  4. Ter verduidelijking: het is de tweede router op net geen drie jaar tijd die de geest laat.

Reacties zijn gesloten.