woord voor woord

Zaterdag (ik heb pas nu tijd gevonden om de krant te lezen) verscheen Platte televisie voor een prijsje in DS, geflankeerd door vijf modellen ter illustratie.

Toen ik op zoek ging naar meer info over een van de modellen (right-click, Search Web for …) kwam ik terecht bij een andere Vlaamse krant. Blijkt dat het artikel (woord voor woord) een maand geleden reeds in Het Volk was gepubliceerd. Inclusief de vijf keer 81 centimeter voorbeelden. Niet dat daar noodzakelijk iets mis mee is (waarschijnlijk worden de meeste lifestyle artikels in meerdere kranten herbruikt), maar in dit geval kon u dus (een maand geleden) maar beter Het Volk gelezen hebben als u mee wou zijn.

PDFkes: DS: 01 02 // HV: 01 02

Het is een beetje een non-bericht, ik weet het, maar het laat me vooral weer beseffen dat een krant tegenwoordig maar een uiterst beperkte meerwaarde heeft. Op een maand tijd is een deel van die informatie (zeker wat betreft plasma en LCD) al voor een gedeelte achterhaald, dus wil je gedegen en in-depth informatie, dan ga je beter op het internet op zoek, of begeef je je naar een speciaalzaak. Anderzijds zijn waarschijnlijk heel wat consumenten op zoek naar een beetje overzicht, en dat vind je dan weer wel terug in zo’n artikels.

Gevaarlijk is dan weer een zinnetje als maar tegenwoordig worden de toestellen steeds meer betaalbaar, gezien van de vijf besproken toestellen er vier ongeveer 2.800 EUR kosten (het vijfde ts 1.699 en 1.999), en er als ‘koopje’ dit wordt meegegeven: LCD-televsies heb je al van 550 euro (51 centimeter); voor een plasmascherm van 94 centimeter betaal je minstens 2.000 euro. (BTW de spelfout televsies staat in beide kranten.)

Een snelle search bij pakweg Vanden Borre leert ons dat we reeds een klassiek (CRT) toestel het onze kunnen noemen vanaf 139 EUR (met een maximumprijs van 899 EUR); voor 259 EUR is er reeds een 70cm 4/3, voor 311 EUR hebben we een 70cm 16/9. Een superscreen televisie (CRT) is er reeds vanaf 499 EUR voor een 82cm 16/9 (max 999 EUR, zelfde grootte). Plasma of LCD begint pas bij 399 voor een 51cm TFT, of 499 voor een 35cm LCD. De eerste plasma vinden we terug bij 1.799 EUR, al heb je dan wel meteen een 106cm. Voor datzelfde bedrag kan u wel een dikke 200 keer naar de cinema.

(De duurste, vraagt u? Bij VdB is dat een 155cm plasma van Sony, de KE-P61MRX1, waarvoor u welgeteld 21.499 EUR mag neertellen.)

Of de prijzen voor plasma en LCD daarmee betaalbaarder worden, durf ik, zeker in het licht van prijzen van de CRTs, betwijfelen. Hoewel, in tijden waar men makkelijk 150+ EUR voor een jeans of 50 EUR voor een t-shirt uit de portefeuille tovert…

4 gedachtes over “woord voor woord”

 1. hey. is dat van die jeans commentaar op mij, meneer bollaert?

  *zwaait met vuisten*

 2. Het Nieuwsblad, de Standaard en sinds kort ook het Volk zijn zusterkranten, met redacties die zeer nauw samenwerken, en elkaar zelfs overlappen. Je ziet vaak dat nieuwsartikels in de drie kranten verschijnen.
  Het is puur marketing : De Standaard wordt high brow gepositioneerd, het Nieuwsblad populair, het Volk ook populair, maar toegespitst op Oost-Vlaanderen. Maar puur qua nieuws zijn er eigenlijk niet zoveel verschillen.
  Die overlapping zie je trouwens ook bij hun websites. Die worden gehost op dezelfde server, denk ik, en gebruiken hetzelfde publicatiesysteem (waardoor je bv. op de site van de ene krant artikels van de andere kan lezen…)

 3. @Luc: ik had inderdaad overeenkomsten gezien in de opbouw van de URL bij HV en DS

  @i.: ik zou niet durven 🙂
  Maar ik ben zaterdag in de movies binnengestapt, en nogal geschrokken van de prijzen aldaar.

 4. Hugo Boss jeans 89 Euri. Gekocht vorige week bij Van Schelle Koningsgallerij, hoek Beenhouwersstraat, Brussel. Past als gegoten, prima spul om midlifecrisis te bestrijden! Nu nog een motor…

Reacties zijn gesloten.