schrikbeeld

Via DM: Het Amazonewoud gestript.

In het Braziliaanse Amazonewoud wordt hoe langer hoe meer hout gekapt. Vooral in de deelstaat Mato Grosso moeten hele stukken woud tegen de vlakte. Nu de Braziliaanse exportlandbouw, en met name de sojaproductie, een zelden geziene ‘boom’ meemaakt, wordt het woud hoe langer hoe sneller ontboomd. De regering staat zogoed als machteloos tegenover de steeds sneller oprukkende vernieling van ’s werelds ‘groene longen’.

beeld van het gestripte Amazonewoud

(foto Reuters)

4 gedachtes over “schrikbeeld”

 1. Och och, allemaal overdreven 🙂

  Het Amazonewoud is een sexy en dankbaar onderwerp, maar als ik me niet vergis is het veel erger wat er met de algen in de zee gebeurd, die dacht ik nog veel meer groene long zijn dan het Amazonewoud.

  Beetje gelijk het uitsterven van de reuzenpanda vs. die van de (veel minder aaibare) amfibieën, de hele wereld rond.

 2. Yup (al is als ‘overdreven’ bestempelen misschien wat overdreven). Vandaar dat ik er ook de link naar het Biodiversity Report bij gezet had.

 3. Och, je moet het zelfs zover niet zoeken..
  Laatst nog op tv: de processierupsenplaag.. “hun rondzwevende haren kunnen irritaties aan de ogen en luchtwegen veroorzaken” hoor ik de nieuwslezer zeggen.
  Oplossing, kapotspuiten al die beesten..
  Zelfde met de Coloradokever, vroeger (als ik klein was) vond je die nog regelmatig in dit apenland, nu mag je al hard zoeken om er nog eentje te vinden.
  Zelfde misserie met ons eten… moet ik nog doorgaan??

  Btw: k’heb een slechte dag vandaag, of was u dit al opgevallen..

 4. Overdreven vind ik dit niet, we weten allemaal hoe erg de toestand is. Het erge is dat we er gewoon aan zijn geworden en het ons hoe langer hoe minder raakt…

Reacties zijn gesloten.