telenet gamezone

Onder het mom, we gaan Henri eens gemakkelijk en legaal wat spelletjes op de computer laten spelen, hadden we besloten de Telenet Gamezone te proberen: een GameZone 3-DayPass kost 6,95 euro om 72 uren te gamen op GameZone Premium. Dat kan niet verkeerd gaan.

Registreren is eenvoudig genoeg: je duidt aan dat ja, je wenst een 3-DayPass aan te schaffen, geeft je Telenet gebruikersnaam en paswoord in, en hopsa: je bent ingeschreven. Een spel spelen blijkt iets moeilijker. In de FAQ had ik eerst de systeemvereisten erop nageslaan, en bij Wat is GameZone? had ik het volgende gevonden:

Om met GameZone te spelen, heb je nodig:
De Telenet Internet GameZone Player. Die hoef je maar één keer te downloaden, de eerste keer dat je van start gaat.

Geen link om desbetreffende Player te downloaden, en bij de FAQ evenmin. Klik je op een spelletje, dan krijg je volgende boodschap:

GameZone vereist een installatie van de “Exent-player”. Bij het testen van jouw systeem merken we echter op dat je deze player nog niet geïnstalleerd hebt.

Alweer: geen link.

Na alle menu-items te hebben afgelopen, blijkt dat die extender verscholen zit achter downloads. Een logische naam, maar wat betreft gebruiksvriendelijkheid, en toegankelijkheid, kan er toch wel een en ander aan GameZone verbeterd worden.

En er is meer aan de hand: ik had alles uitgevoerd vanuit Firefox (mooi negerend dat je Internet Explorer nodig hebt in de systeemvereisten). Na download & install blijkt de extender in Firefox nog steeds niet te werken, dus heb ik Internet Explorer opgestart (dat was een eeuwigheid geleden).

Inloggen, game aanklikken, en ik krijg dezelfde foutmelding te zien, echter nu mét een link om de extender te downloaden en te installeren (ActiveX). Het mag toch allemaal iets duidelijker zijn.

De Extender geïnstalleerd, resten er nu nog problemen met de firewall. Ugh: upgraden naar ZoneAlarm Pro om de custom outgoing ports toe te laten.

Maar kijk: het werkt. Benodigde tijd om het eerste spel te spelen vanaf aanschaf 3-DayPass: 65min. En zie hoe content Henri is.

Een gedachte over “telenet gamezone”

Reacties zijn gesloten.