stand: 5-3

Vijf dagen geleden werd de hernieuwde Albertlaan langs onze kant terug voor het autoverkeer opengesteld. Vijf dagen.

Op die vijf dagen zijn maar liefst drie automobilisten erin geslaagd een ganse dag (tot een stuk in de nacht of de vroege ochtend) hun wagen voor onze (garage)poort te laten staan. Alledrie Nederlanders, vermoedelijk op bezoek in het hotel wat verderop in de straat.

Niet dat ze behulpzaam zijn, daar in dat hotel: “tjsa, dan laat u ze wegslepen hé meneer.”

– En als ik u nu de nummerplaat van die wagen geef, kan u dan niet nakijken van wie de wagen is?

“Ah. Maar zelfs al hadden wij die informatie, meneer, en ik zeg niet dát wij die hebben, dan nog kunnen wij de identiteit van onze gasten niet vrijgeven.”

– Dat vraag ik ook niet. Ik zou het enkel op prijs stellen als u die mensen zou willen verzoeken hun wagen te verplaatsen, zodat wij boodschappen kunnen doen.

“Dat kunnen wij niet doen meneer.”

Om de muren van op te lopen. De politie bellen haalt geen zak uit, dan mag ik hier nog thuis zitten wachten tot ze tijd hebben om die wagen weg te slepen –en ik zou maar al te goed kunnen begrijpen dat dit voor hen geen prioriteit is. Dus hebben we maar de (schoon)ouders opgetrommeld om onze boodschappen thuis te krijgen.

Zo kan het wel niet verder. OK, we gebruiken onze wagen niet vaak, maar ik hanger liever niet af van anderen om hem te kúnnen gebruiken. OK, de straat is pas heraangelegd, en de parkeerplaatsen zijn daardoor nu op zo’n vijf meter van de gevels verwijderd, maar zelfs een slechtziende (Nederlander) kan een poort vanop die afstand wel herkennen.

Misschien bel ik morgen maar eens naar Gentinfo: Een suggestie om uw buurt aangenamer of veiliger te maken? Gentinfo bezorgt uw suggestie aan de juiste stadsdienst.. Of rechtstreeks naar het parkeerbedrijf. Kunnen ze niet een soort markering op de plaats-voor-de-inrit aanbrengen?

2 gedachtes over “stand: 5-3”

  1. Hangt op uw garagepoort dan een bordje waar op staat

    “Dit is een garagepoort. Ik zet de banden plat van alle auto’s die hier niet thuishoren. Make my day…”

    Wat ge natuurlijk ook kunt doen is heel ’t straat blokkeren en de flikken bellen om te zeggen da ge ni in uw garage kunt, dan moeten ze hem wegslepen om uw straat vrij te maken 🙂

  2. Dat zou bij mij dus geen waar zijn. Banden platleggen is geen optie, want dan kunnen ze helemaal niet meer weg maar wel een mooie tattoo in de vorm van een leuke kras op het koetswerk. Wat ook help om stoom af te laten is een kwart liter olijfolie op de (voor)ruit(en) kieperen of een koppel eieren. Heb je oude autosleutels? Aan de bestuurderskant induwen en afbreken met een tang. Mmm, zo kan ik nog een tijdje doorgaan…

Reacties zijn gesloten.