Goodnight Mummy (2014)

Twin boys move to a new home with their mother after she has face changing cosmetic surgery, but under her bandages is someone the children don’t recognize.

Regisseurs: Severin Fiala, Veronika Franz
Schrijvers: Veronika Franz, Severin Fiala
Met: Susanne Wuest, Lukas Schwarz, Elias Schwarz
IMDB

Een mooi regiedebuut voor Severin Fiala en Veronika Franz. Vooral de fotografie is bijzonder mooi, en de manier waarop de thriller- (of horror-) elementen worden getoond. Goodnight Mummy (Ich seh, Ich seh) moet het niet hebben van de gratuite kiekeboemomenten. De gruwel kondigt zich aan in de alledaagse vanzelfsprekendheid waarmee de gebeurtenissen zich afspelen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DzSsE5t7JNk&w=560&h=315]

Een minpunt aan de film –maar dat misschien ten dele bij mij– is dat ik het plot al door had van bij de eerste aanwijzing. Ik ga het niet verklappen, maar het is heel vroeg in de film, en voor mij was de film dan ook niet veel meer dan afwachten of ik gelijk hij (jawel).

Het grootste probleem had ik echter met de focuswissel. De kijker werd voortdurend op het verkeerde been gezet, en het was dan ook moeilijk om plots sympathie te moeten opbrengen voor een ander gegeven (ik probeer zo neutraal mogelijk te blijven). Maar goed, hopelijk ondervindt u niet hetzelfde, want dit is een film met veel potentieel. Al kijk ik vooral uit naar een volgende film van dit duo.