Terminator Genisys (2015)

When John Connor, leader of the human resistance, sends Sgt. Kyle Reese back to 1984 to protect Sarah Connor and safeguard the future, an unexpected turn of events creates a fractured timeline.

Regisseur: Alan Taylor
Met: Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Emilia Clarke
IMDB

Het lot van het vijfde deel van de Terminator franchise was in handen van Thor: The Dark World-regisseur Alan Taylor. Die heeft er een voornamelijk donkere en nodeloos complexe film van gemaakt, die nauwelijks te begrijpen valt als men niet behoorlijk wat kennis van de eerdere films heeft.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FqbOFjl7ZWE&w=560&h=315]

Arnold Schwarzenegger is terug –meerdere keren zelfs in de film– en diens verouderde spieren worden bijgestaan door de wenkbrauwen van Emilia Clarke, u weet wel: Daenerys Targaryen uit de serie Game of Thrones. Eerst en vooral een dikke pluim voor de (helaas ietwat weinig overtuigende) manier waarop Sarah Conner nog veel meer wordt neergezet als krachtige vrouw, die geen moment aarzelt om de boel in handen te nemen.

Voor de rest bestaat de film voornamelijk uit weinig doordachte gimmicks en wat sentimentele retrovisie, waarin gegoocheld wordt met filosofische (on)mogelijkheden van verschillende tijdslijnen. Blijkbaar moet Genisys het eerste deel van een trilogie vormen, zodat de schrijvers hopelijk de kans nemen om zich te herpakken.