Awaiting (2015)

Morris is a recluse with psychotic tendencies, whose life changes when his innocent daughter Lauren rescues one of his victims and befriends him. Jake, an ordinary businessman, soon realises that he is stranded and his presence in the house gradually reveals unexpected and dark mysteries from the past.

Regisseur: Mark Murphy
Met: Tony Curran, Diana Vickers, Rupert Hill
IMDB

Mark Murphy is de scenarist van zijn eigen film, en dat levert niet altijd overtuigende cinema. De fotografie is bijwijlen uitmuntend, maar de kijker moet vaak behoorlijk wat moeite doen om in het verhaal mee te stappen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BKmZcXbEf8o&w=560&h=315]

Het probleem ligt niet zozeer bij de synopsis –het verhaal toont veel belofte– maar veeleer bij de uitwerking daarvan en bij de soms toch erg ongeloofwaardige acteertalenten van zowel Diana Vickers als Rupert Hill. Vickers, een product van de Britse versie van X-Factor, speelt een totaal ongeloofwaardige rol, zowel inhoudelijk als door de occasionele overacting, die totaal niet in de verhaallijn past. Soap opera acteur Rupert Hill, verdwijnt in een overdreven pathos en dermate groot gebrek aan initiatief (van zijn personage), dat ik mij eventjes in een poppentheater waande waarin ik verondersteld werd de poppen tot actie aan te manen.

Jammer.