gefundenes fressen

Waar u mij kan vinden in September.

Uit het berichtje in DS:

  • In het Warandepark en op het aanpalende Paleizenplein zijn er optredens van de Michael Nyman Band en het Vlaams Radio Orkest.
  • In de voormalige inkomhal van de luchthaven wordt Music for airports uitgevoerd.
  • Minimalisme wordt het hoofdthema. Wim Mertens keert terug naar zijn beginjaren, Collegium Vocale en Champ d’Action spelen de hoogtepunten uit de mythische opera Einstein on the beach van Philip Glass.
  • Een aantal concerten vindt plaats in de Ancienne Belgique, partner van deze editie. De link tussen klassiek en pop is meteen gelegd. “Minimal music uit de jaren zeventig is voor velen een inspiratiebron”, zegt de programmator Kurt Overbergh. Hij verwijst naar de uitgepuurde Scandinavische pop, naar techno of de elektronische muziek van Aphex Twin.

Op maat gemaakt.

En gezien de concerten om 18 uur zijn weggevallen neem ik aan dat alles des avonds plaatsvindt? Want verlof is achtereenvolgens reeds gereserveerd voor: de Gentse Feesten (16-25 juli), en het Internationale Filmfestival van Vlaanderen, Gent (11-22 oktober).

2 gedachtes over “gefundenes fressen”

  1. Brian Eno, Philip Glass, Richard D. James in 1 berichtje? Driewerf hoera voor bruno! (en dan heb ik nog niets over mertens gezegd)

    Einstein on the beach is zo’n cd’tje (ok dan, drie) dat ik heel dikwijls opzet, vooral de vocale stukken (knee plays)

  2. … en dan moet ik nu toegeven dat ik, hoewel ik voor de rest zelfs de meest obscure Glass albums in mijn collectie heb, ik Einstein on the Beach nog nooit gehoord heb.

    Ooit heb ik ergens gelezen dat RDJames muziek van Mertens zou hebben verwerkt (kan het nog vager); ik moet daar dringend nog eens naar op zoek gaan. Of als iemand weet over welke plaat het gaat…

Reacties zijn gesloten.