hobby (bis)

OK. Dus heb ik me maar aangemeld. (Caveat: ik heb de service enkel in Firefox bekeken.)

superblog configuratie

(Niet) voor Jef

In mijn comments schreef Maarten: zodat ook Jef Blogger en zijn Marie het kunnen gebruiken

Dit klopt niet. Deze site is alles wat (clichégewijs) Open Source wordt verweten: geen deftige interface, geen duidelijke instructies, etc.

Feed toevoegen, staat er op de configuratiepagina. Feed? Ergens rechts daarvan, staat benepen wat uitleg (off-screen, in mijn browser), en die is niet eens nodig, want in de meeste gevallen kan je gewoon de URL van je favoriete weblog ingeven. (En dat doe de meeste newsreader toepassingen overigens ook.)

Bovenaan op de pagina, ergens tussen het logo van superblog en de reclame in, staat “Afmelden Mijn SuperBlogs”. Twéé menu-items, zo blijkt, waarbij je via Afmelden jezelf uitlogt, en via Mijn SuperBlogs terug op de basisconfiguratie pagina terecht komt. Want je kan meer dan één aggregatorsite aanmaken. Waarbij ik –toen ik dat probeerde– plots de foutmelding kreeg: You have an error in your SQL syntax near 'where feed_id = 437' at line 1, en dan nog Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/httpd/vhosts/superblog.org/httpdocs/genesis/lib/planet.class.php on line 205

Verder kreeg ik ook nog een e-mail, afkomstig van root [at] be3 [punt] 1-eurohost [punt] com, waarop ik binnen de 24 diende te reageren, indien ik wou vermijden dat mijn superblog werd verwijderd. ’t Is een detail, maar afkomstig van superblog.org ware misschien duidelijker geweest (ook al voor mijn spam-filters).

Niet echt geschikt voor Jef Blogger, dacht ik hieruit te kunnen besluiten.

Digest

Overzichten kunnen best handig zijn… wie heeft er tijd om op één weekend twaalf voetbalmatchen, ne velokoers en een atletiekmeeting of twee te gaan zien? Niemand. Hoeveel kijkers heeft Sportweekend? Meer… Naar analogie: hoeveel mensen hebben er de tijd om elke dag dertig weblogs te lezen? Weinig. Hoeveel mensen hebben er tijd om één pagina te lezen met enkel de laatste berichten uit die dertig weblogs? Meer.

Juist. Maar die weblogs moeten eerst nog geselecteerd worden. Tenzij ze voor u geselecteerd worden natuurlijk, maar dan is de waarde van zo’n collectie maar zo groot als de criteria die de beheerder daarvan, voor gebruikt.

Bovendien denk ik niet dat de voorgestelde analogie hier opgaat: sportweekend wordt gemaakt door een team van journalisten (proces versimpeld voorgesteld), een ‘superblog’ is een verzameling persoonlijke bookmarks (versimpeld voorgesteld).

Nu, begrijp mij wel, het is niet meteen mijn bedoeling dit allemaal af te kraken (al slaag ik daar waarschijnlijk wonderwel in), maar ik stel mij toch vragen bij de toegevoegde waarde van dit project. Maar veel meer nog, stel ik mij vragen bij de overdreven aandacht die door DS / En nu even ernstig de laatste tijd aan allerlei ontluikende projecten wordt besteed. Mee zijn met uw tijd is absoluut positief, maar me dunkt dat de kwaliteit van de berichtgeving (met name het kritisch oog) lichtjes in het gedrang begint te komen.

Onthoud uit deze entry die laatste twee zinnen, en laat Maarten rustig verderwerken.

Een gedachte over “hobby (bis)”

  1. Pingback: 7 seconden

Reacties zijn gesloten.