gent verwent

Ask, and you shall receive. Met dat motto in het achterhoofd, vuurde ik e-mailsgewijs een paar vraagjes af op het gent.blogt team.

Proficiat met jullie weblog. Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

Dankuwel! Smetty liep al een tijdje met het idee rond om met een paar mensen samen te gaan bloggen over één bepaald onderwerp, en gooide al eens een balletje op bij een paar mensen, de laatste maanden. Zo ook tegen mij toen we ooit een gesprek hadden over Gent, en hoe fantastisch onze stad is. Ik was onmiddellijk te vinden voor het idee en toen ik erover vertelde tegen een goede vriendin, Lena, was die ook direct laaiend enthousiast. Van toen af was het een kwestie van vorm geven en brainstormen met ons drie, en natuurlijk ook veel praten met mensen uit onze omgeving, die heel wat ideeën aanbrachten.

En al meteen een artikel in DS; proficiat. Hoe is dat eigenlijk tewerk gegaan? Hebben zij jullie gecontacteerd of hebben jullie een press release uitgezonden?

We hebben geen press release uitgezonden, neen. Ook dat artikel in de Standaard is voortgekomen uit de zogenaamde tamtam: je praat met vrienden over wat je van plan bent en via via is dat bij hen terecht gekomen. De Standaard heeft ons dan gebeld met de vraag wat we precies in gedachten hadden en of ze daar een stuk over mochten maken. Wij waren natuurlijk blij met die aandacht: De Standaard is een kwaliteitskrant en ze zijn bovendien qua feeling met wat er gebeurt op het web en in de zogenaamde Blogosfeer voortrekkers in Vlaanderen. We vonden het flatterend dat ze in ons project een mooi verhaal zagen en zijn dan ook ingegaan op hun vraag.

gent.blogt, met de ambitie hét Gentse weblog te zijn, dat schept meteen hoge verwachtingen. Waarom werd er niet gepolst naar interesse tot medewerking bij andere Gentse bloggers?

De ambitie om hét Gentse weblog zijn, dat is wat de media en onze collega-bloggers ervan gemaakt hebben. Ons onderwerp is Gent, onze schrijvers zijn Gents, maar we hebben nooit de bedoeling gehad om alle Gentse bloggers samen te brengen in een groot project. In eerste instantie hebben we enkel mensen gevraagd waar we zelf mee vertrouwd waren en waarvan we weten dat ze een vlotte pen hebben. Dat zijn zelfs niet allemaal bloggers: er zitten een paar mensen bij die nu pas hun eerste stapjes op het web zetten. Dat we niet iedereen hebben aangesproken was een bewuste keuze: een kleine groep is makkelijker om mee te starten. Praktisch gezien is dat gewoon eenvoudiger. Bovendien wilden we niet dat er een hype werd gecreëerd voor het project echt van start ging: hoe minder mensen ervan wisten, hoe makkelijker het was om het verrassingseffect te behouden. Nu we opgestart zijn, zijn alle Gentse bloggers echter welkom om mee te werken: we zullen hen met open armen ontvangen….

Wat zijn de verdere plannen voor de (nabije) toekomst. Zo lezen we bij Huugendruug dat er wordt gewerkt aan een fotoblog en gastblogs van bekende Gentenaars. Willen jullie daar al iets over kwijt?

We zitten boordevol plannen, inderdaad, en we proberen die nu stap voor stap uit te voeren. Deze week beginnen we met een “foto van de dag”. Foto’s die kunnen ingestuurd worden naar ons mailadres. De Podcasting, daar beginnen we heel binnenkort mee en ook aan de gastblogs van bekende Gentenaars wordt gewerkt. Een paar mensen hebben al toegezegd en je mag dus gauw onze eerste gastspreker verwachten.

Een gedachte over “gent verwent”

Reacties zijn gesloten.