Films 201204

Hm. Ik denk dat ik een paar films vergeten opschrijven ben. Of misschien ook niet. Ze zullen in elk geval niet memorabel geweest zijn, gezien ik ze nu al vergeten ben. En ziet: ik kan nog eens over de niet zo heletegaans geslaagde verfilming van The Hunger Games mekkeren.

 1. Jurassic Park / Steven Spielberg / 1993
  Moeilijk te geloven dat er destijds zoveel spel werd gemaakt over de special effects, maar dit blijft leuk om naar te kijken.
 2. The Lost World: Jurassic Park / Steven Spielberg / 1997
  Eén van de minst interessante films van Steven Spielberg, dit tweede deel van Jurassic Park.
 3. Jurassic Park III / Joe Johnston / 2001
  Laat het ons helemaal uitmelken, hebben ze gedacht.
 4. The Hunger Games / Gary Ross / 2012
  Het boek is veel beter dan de film. Heelder stukken interessante informatie en character building werden weggelaten. Men moet keuzes maken om binnen de tijdsbeperking te blijven (de film duurt net iets meer dan twee uur). De wereld van het Capitol werd veel te simplistisch voorgesteld; hoewel het boek voor jongvolwassenen bestemd is, blijkt de film toch een dumbed down versie te zijn die veel rijkdom uit het boek heeft laten liggen.
 5. Back to the Future Part II / Robert Zemeckis / 1989
  Het gaat richting toekomst, in dit tweede deel van de franchise. Ik herinner mij nog dat ik die in de cinema ben gaan bekijken… en dat het vreselijk ambetant was dat we een jaar op het vervolg moesten wachten.
 6. The Nanny Diaries / Shari Springer Berman, Robert Pulcini / 2007
  Dat begint interessant, maar welk een belabberd einde: het wordt helemaal een gratuite Hollywoodfilm. Didn’t see that one coming waarschijnlijk….
 7. Get Smart / Peter Segal / 2008
  Heel geslaagde parodie gebaseerd op de gelijknamige tvserie van Mel Brooks en Buck Henry. Met Steve Carell en Anne Hathaway (die Catwoman speelt in de nieuwe Batman —The Dark Knight Rises).
 8. Sounds and Silence / Peter Guyer, Norbert Wiedmer / 2009
  Een film over Manfred Eicher, waar ik gelijk meer van had verwacht. Ik had her en der een goede recensie gelezen, maar veel meer dan een aaneenschakeling van een paar abstracte momentopnames is dit niet echt. Misschien past dat dan echter weer in de filosofie van ECM.
 9. The Company of Wolves / Neil Jordan / 1984
  Never stray from the path, never eat a windfall apple and never trust a man whose eyebrows meet. Een beetje (redelijk wat) verouderd, deze moraliteit vergoten in een horrorfilm (eigen aan het genre). Enorm erg vol van de typische jaren 80 stijl in een hervonden surrealisme vermengd met een hele hoop dedacentie. Doet wat denken aan de (vroege) films van Peter Greenaway (waar ik niet meer naar durf te kijken omdat ik bang ben dat ze beter zijn in mijn herinnering dan in het echt).
 10. The Avengers / Joss Whedon / 2012
  Gezien in de cinema. In 3D. Gratis! En het verveelt geen moment. Binnenkort ons wedervaren (de zoon ging ook iets schrijven).

(films vorige maand)