Films 201203

Alweer: minder films. En nee, het aantal series gaat niet omgekeerd evenredig de hoogte in.

 1. Grizzly Man / Werner Herzog / 2005
  Hoewel er eigenlijk niks ergs wordt getoond, is dit een behoorlijk gruwelijke documentaire over Timothy Treadwell, een berenactivist, die uiteindelijk wordt opgegeten door een beer. “The bear was cut open. It was full of people, full of clothing”, aldus dus meneer die de autopsie uitvoerde/bijwoonde. De scene waarin de beer Threadwell en zijn vriendin Amie Huguenard worden opgegeten kan niet worden getoond, want er was geen tijd om de lensdop van de camera te nemen. Herzog laat ons het gebeuren ook niet beluisteren, maar filmt wel het moment waarop hij ernaar luistert. “Can you turn it off?”, vraagt een duidelijk geëmotioneerde Herzog aan Jewel Palovak, die drie jaar de partner van Timothy Treadwell is geweest. Een beklemmende stilte volgt, terwijl Herzog en Jewel elkaar in de ogen kijken. “Jewel, you must never listen to this”, bezweert Herzog haar. “I know Werner, I am never going to.” Sterk.
 2. The Hangover / Todd Phillips / 2009
  Niet meteen mijn soort film, maar wel bekijkbaar.
 3. Wrong Turn 4 / Declan O’Brien / 2011
  Zuivere zinloze slasher movie, die in het genre best te bekijken valt –maar met een verschrikkelijk dwaze introductie (en slechte make-up). Weinig origineel, maar dat is gelijk wat moeilijk in het genre. Alhoewel, de eerste van de franchise was best te pruimen.
 4. The Prince and Me / Martha Coolidge / 2004
  Ik had die al eens gezien, maar ik had een baaldag, en ’t was met Julia Stiles.
 5. Back to the Future / Robert Zemeckis / 1985
  Gemaakt tijdens de hoogdagen van Michael J. Fox in Family Ties, blijft deze film nog steeds wonderbaarlijk overeind. Zemeckis zou nog twee sequels produceren, Henri hoopt dat ze de volgende weken worden uitgezonden.
 6. Killers / Robert Luketic / 2010
  Dwaas, maar ontspannend. Met Katherine Heigl, die ik mij nog herinner van de remake van Mon père, ce héros, beide –origineel én remake– met Gérard Depardieu (het origineel was overigens met Marie Gillain in de rol van de dochter).

(films vorige maand)