proxistar

we hebben beslist over te schakelen van proximus naar mobistar. tessa is momenteel pay&go, en ik heb ergens een abonnement (proxifun). mobistar family was exact wat we zochten (goedkoper, en 1 factuur)

maar binnen de 24 uur is nogal een rekbaar begrip.

28 december 2002. dat was de dag waarp we bij mobistar de papieren hebben ingevuld, en de dag waarop de mens van het mobistar-center de papier naar het mobi* hq heeft gefaxed.

zondag dachten we: ja, natuurlijk, het is zondag, dus het zal wel binnen 24 uur op een werkdag zijn.

dinsdag vonden we het echt toch wat lang duren, dus gingen we terug langs bij het mobi*-center. alle papieren waren ter plaatse, de mens van het center liet ons zelfs de bevestiging zien die hij had gekregen van hq. het zou een kwestie van alle momenten zijn.

woensdag dachten we dat het een feestdag was, en donderdag en vrijdag was het gewoon uit onze gedachten.

gisteren, 7 januari 2003 heb ik terug naar het mobi*-center gebeld. nee, bij hem was alles in orde, hij begreep niet wat er mis was, maar ik was wel al de vierde persoon die problemen ondervond.

dan maar naar proximus bellen. eerste een half uur zoeken op de site, want mailforms, die hebben ze wel, maar een telefoonnummer was niet zo vanzelfsprekend (1212 -als iemand het nodig heeft). eindelijk een juffrouw van de klantendienst aan de lijn –oh, wat jammer dat u ons verlaat– en dan –ah, maar meneer, de gsm met nr *** staat op een andere naam–

op de bedrijfsnaam dus. de gegevens werden doorgegeven aan mobi*, inclusief een kopie van een uittreksel van het staatsblad. bovendien heeft proximus mijn naam, eenzelfde kopie van het staatsblad (waarop staat dat ik zaakvoerder ben van dat bedrijf), dus wat is hier eigenlijk het probleem.

maar de juffrouw kon mij niet verder helpen. dan zou ik zaterdag maar opnieuw bij het mobi*-center langsgaan.

tot ik zoëven een tel. van hen kreeg: proximus heeft mijn btw-nr nodig (hebben ze al), en ik moet het tweede simkaartnr. nakijken. die tweede simkaart zit in tessa’s gsm, ze is nauwelijks bereikbaar in zottegem, dus dat wordt nog even wachten. benieuwd hoelang het dan nog zal duren.

er waren gelijkaardige problemen toen we ons telefonie-abonnement van belgacom naar telenet hebben gewijzigd. aan belgacom/proximus valt duidelijk moeilijk te ontsnappen.