de boekskes (ct’d)

Hellaba, ’t is het einde van de maand. Tijd voor een maandelijks (?) boekenlijstje.

  1. Cryptonomicon (zoals eerder bericht): al doet ge er –zoals ik– (meer dan) een jaar over, dit boek is echt het lezen waard. Intrigerend, boeiend, complex zonder capsones, en met verhaallijnen die over meer dan 1 generatie worden uitgesponnen. Waar voor uw geld.
  2. Touching the Void: recent verfilmd (niet gezien), en ik verwachtte iets in de zin van Jon Krakauer (Into Thin Air). Niets van dat alles, hoewel het onderwerp beklijvend is, komt Simpsons’ schrijfstijl ronduit saai over. Krakauers boek is vele keren beter.
  3. Digital Fortress: duidelijk Dan Browns minste boek, en vol fouten voor iemand die over wat achtergrond van internet en veiligheid beschikt. Maar het leest stukken beter dan Touching the Void (uit na anderhalve dag kustvakantie).

Eens zien wat september brengt…

4 gedachtes over “de boekskes (ct’d)”

  1. Van Dan Brown heb ik twee andere boeken gelezen, en die waren ook niet bepaald foutvrij (om het zacht uit te drukken).

  2. Als je de kans krijgt, zou ik zeker eens kijken naar de verfilming van Touching the Void! Echt schitterend werk.

  3. Ik heb ergens (de krant? knack weekend?) gelezen dat het voor Simpson niet gemakkelijk was om daar terug te komen en alles opnieuw te herbeleven. En dat hij vond dat het allemaal goed in beeld is gebracht.

    Bedankt voor de tip. Het wordt tijd om een nieuwe kaart voor videotheek aan te vragen (de vorige ben ik een paar jaar geleden verloren).

Reacties zijn gesloten.