de eerste schooldag (take 3)

Alvast een hele korte eerste schooldag om mee te beginnen. Net tijd om de pagadder aan zijn klasje af te leveren, wat formaliteiten te vervullen, een laat ontbijt te nuttigen, een summier stadsbezoek, en we vonden onszelf al opnieuw aan de schoolpoort te wachten om ochotte, 11 uur. En ondertussen is het middagmaal ook al naar binnen.

Maar alle vriendjes waren er opnieuw en die ene juf, die zo streng leek is toch weer net niet die strenge juf waarvoor hij bang was en ze hebben een computer in de klas en er is een verbodsbord om naar boven te gaan, zo met een rode cirkel met een witte streep door, en als je ’t omdraait is het een blauw bord met een witte pijl waardoor je wel naar boven mag.

Er zitten wel zeventien jongens in mijn klas en maar zes meisjes, en ’t zijn allemaal nieuwe, behalve Olivia en Wanyi, maar Emma en Laura en Bodien zitten allemaal in het andere klasje en wij hebben een klas met twee juffen, maar ze zijn er nooit alletwee tegelijk. Allez, bijna toch niet hé; alleen als ’t druk is gelijk vandaag.

En mama gaan we nu naar ’t stad, dan kan papa nog een keer gaan rijden en komen vanavond dan Maarten en Els en komen ze dan vroeg genoeg dat ik ze ook nog eens kan zien?

Tekort aan enthusiasme kan je hem niet aanwrijven, die zoon van mij ons.