Verwarming gezocht

Tijdens de schoolvakantie heb ik gelijk veel minder tijd om dingen te doen. Iedereen is thuis, en dus wijken de gewoonlijke dingen voor de vakantiedingen (jazzfestival, vrienden & familie, musea, shoppen, …). Nu iedereen opnieuw het huis uit is, ben ik al twee dagen mijn achterstand (woehahaha) aan ’t wegwerken. Ik ben bijna door mijn e-mails (en navenante acties); ik moet naar de autokeuring; mijn concertplanning afwerken; en vooral een nieuwe verwarmingsketel (op gas) laten installeren voor het echt koud wordt. Iemand ervaring met één of ander bedrijf (uit het Gentse)?

En terwijl we toch bezig zijn: is het al lang geleden dat u nog eens uw schoorsteen hebt laten vegen (of gewoon nakijken)?

11 gedachtes over “Verwarming gezocht”

 1. De vroegere eigenaars van mijn huis hadden een soort van abonnement bij Chamonix, zij stuurden me elk jaar een berichtje dat ze kwamen op die dag en dan belde ik terug om het te verzetten. Iets meer dan 50 euro als ik me goed herinner.

 2. Zeker je schoorsteen laten vegen, normaal moet je dat elk jaar doen voor je hem opnieuw doet branden. Er moet maar een vogel een (klein) nest in gebouwd hebben, of te veel roetopstapeling,… Wij hebben eens schouwbrand gehad, nooit meer. Wij hebben nu wel een speciale schouw, maar hiervoor kuisten we de schoorsteen ook elk jaar uit. We deden dat wel zelf, gemakkelijk bergbeklimmers/paracommando’s in de familie. 🙂

 3. Van Hoorebeke in Wondelgem. Zeer tevreden van.
  En ja, die komen ook jaarlijks de schoorsteen nakijken en onderhoud doen.

 4. Stelt je brandverzekering niet als voorwaarde dat je één keer per jaar de schoorsteen moet laten vegen?

 5. schoorsteen moet elk jaar geveegd worden, maar de schouwveger heeft me laten weten dat een schouw gebruikt met een toestel op aardgas best om de 3 jaar negekeken wordt,

 6. zéér tevreden van de firma Criel uit Eeklo, snelle service, proper werk en het marcheert prima!

 7. Supercontent van Celcio uit Gent (heetten toen nog Vanvooren en zaten in Wondelgem, maar blijken verhuisd); hebben bij ons verwarming doorgetrokken naar boven + nieuwe gascondensatieketel geïnstalleerd en doen jaarlijks onderhoud

 8. Bedankt voor de tips iedereen. Ondertussen is de auto toch al door de keuring. Next: de verwarming. Ik ga morgen eens rondbellen.

 9. Voor de schouw hier firma Coppens – Spitaalpoortstraat in Gent. Zeer tevreden van.
  Voor de verwarming: Celcius + uit Destelbergen

 10. Schade door schouwbrand wordt enkel gedekt door brandverzekering als je kan bewijzen dat die goed onderhouden werd. Idem ivm verwarmingsketels.

Reacties zijn gesloten.