Vancouver, Canada: VanAqua

Wat doet een mens als hij in Canada is? Minstens twee dingen (tenzij uw naam Tessa Kerre is, want dan doet ge dingen voor uw werk).

Vandaag deel 1: Henri en Bruno in het Vancouver Aquarium (ge kunt ook nog aan whale watching doen, en hoogboomklimmen, maar een mens moet kiezen). De toegang kost 22 Canadese dollars voor een volwassene, 14 voor een kind jonger dan 12 (resp. 16 en 10 euro); de joelende peuters krijgt ge er gratis bij. Ik was een beetje ontgoocheld. Goed, er zijn veel visbakken, ze hebben een koppel otters, wat dolfijnen en een Beluga of zes, maar alles zat bijeen gekramd op te weinig plaats. (Al was het nu ook weer niet zo erg als in het Downtown Aquarium in Houston.) Ik zou graag nog eens naar het Aquarium of the Americas in New Orleans gaan, ik denk dat ik daar een té positieve herinnering aan overhoud.

Maar ziet, ik was absoluut in de wolken over twee onderdelen: de reptielen en amfibieën, en de kwallen. Mooi opgesteld, er was veel te zien, en er was een redelijke verscheidenheid. De ‘shows’ met de dolfijnen en de Beluga’s waren een beetje te gekunsteld, en de otters herhaalden maar steeds dezelfde zwembewegingen en capriolen. “They’re really quite… robotic, aren’t they? I wonder if that’s healthy behaviour“, vroegen de twee gasten naast mij zich af.

Kikkers en padden

Road Trip, USA 2010

Road Trip, USA 2010

Kwallen. Ik ben gek op kwallen (achter glas toch).

Road Trip, USA 2010

Road Trip, USA 2010

Road Trip, USA 2010

2 gedachtes over “Vancouver, Canada: VanAqua”

  1. Prachtige foto’s!!! Wij hebben niet dat van New Orleans gedaan, maar dat van Georgia. Het was nog prijziger dan dat van Vancouver denk ik, en propvol joelende schoolklasjes, maar hier en daar toch wel indrukwekkende dingen gezien

Reacties zijn gesloten.