Dag 5: Sequoia NP – Yosemite – Stockton

Toen we gisteren naar de kamer in onze lodge afzakten, kregen we het nadrukkelijke verzoek om alles wat eetbaar was uit ons voertuig mee te nemen. Meer zelfs, ook alle parfums, waspoeders en ander geurig gedoe moest mee. Beren blijken immers een zeer sterk ontwikkeld reukvermogen te hebben, en het zou de eerste keer niet zijn dat ze een auto open rijten om het lekkers eruit te halen.

Road Trip, USA 2010

We hebben alvast geen berenbezoek gehad. Maar het doet wel wat om op dergelijke hoogte bij een temperatuur net boven het vriespunt wakker te worden, en begroet te worden door dit landschap.

Road Trip, USA 2010

We hebben nog gauw ontbeten in het hoofdgebouw, waar tot onze grote verrassing zelfs WiFi was. Henri legde er de laatste hand aan zijn taken voor het Junior Ranger Book dat we gingen afgeven in het Kings Canyon NP (Sequoia NP gaat naadloos over in KC NP) Visitor Center. Waar hij werd ingezworen voor zijn tweede badge.

Road Trip, USA 2010

Een paar mijlen verder gingen we nog even naar Grant Grove voor een bezoekje aan General Grant en de andere sequoia’s errond…

Road Trip, USA 2010

…en waar we ons zelfs even lieten verleiden tot een avontuurlijker uitstap in de sneeuw, met enkel groene cirkels om de zoveel bomen en grotendeels ondergesneeuwde voetstappen van voorgangers om ons op het goede pad te houden.

Road Trip, USA 2010

Daarna ging het richting Yosemite, na eerst toch maar een paar keer te hebben gevraagd of (1) het park wel open was en (2) de weg berijdbaar was zonder sneeuwkettingen. Yosemite Valley was bereikbaar, maar alles wat noordelijk(er) was of hoger ging, was nog steeds gesloten.

Road Trip, USA 2010

We waren er dus redelijk snel door, al hebben we toch nog een paar spectaculaire taferelen gezien, zoals deze Bridal Veil waterval, die enkel in de lente naar beneden klatert.

Road Trip, USA 2010

We reden door naar Stockton (en kwamen onderweg dit Pedro Lake tegen), omdat het daar in april het Annual Asparagus Festival is, maar dat begint pas op 23 april. En dus zitten we alweer in een vies motel, de Guest Inn, al waren we op zoek naar een onbestaande Best Western. We hebben besloten om ons in het vervolg zoveel mogelijk bij het propere Motel 6 te houden.

Grant Grove

Road Trip, USA 2010

Road Trip, USA 2010