WO: Space Center Houston

Jongens en ruimtereizen, het blijft een fantastische combinatie. Het eerste wat Henri zag, toen hij hetSpace Center van de NASA binnenstapte, was een display van Star Wars… dat tot grote droefnis Coming this Summer blokletterde. Edoch, de droefnis was rap voorbij, toen hij de rest van de ruimte overschouwde.

Verbazingwekkend hoe zo’n mausoleum met een ganse hoop verouderde toestellen toch nog fascinerend blijft. We zagen er evenwel niet alleen de oude toestellen, maar kregen tijdens een anderhalf uur durende rondrit ook bijvoorbeeld de Space Vehicle Mockup Facility (SVMF) te zien, en het commandocenter van waaruit o.a. de eerste maanlanding werd aangestuurd. Spannend allemaal.

Houston, Texas

Jawel, ook dit is Henri.

Houston, Texas

En ook dit is Hen… euh sorry, dit is een diorama! (Juij, een diorama!)

Houston, Texas

De SVMF, een gigantische hangar waarin een pak ruimtetuigen nagemaakt waren, en waarin een heleboel mensen (welzeker tien –jawel, dat is ironie) duchtig aan het werken waren. Die toestellen zijn minutieus nagebouwd, zodat de mensen op aarde ook praktisch kunnen meedenken als er zich tijdens een ruimtereis problemen voordoen.

Houston, Texas

Dit is de raket van Apollo 5, of toch een duplicaat. Apollo 5 was een onbemande vlucht, waarin de maancapsule voor het eerst de ruimte werd ingestuurd.

Houston, Texas

Het ding is gigantisch. Dit is de tweede trap…

Houston, Texas

…en dit is de kop, waarin de maanlander zat.

Houston, Texas

Een terugblik.

Houston, Texas

De bovenkant van een benzinetank.

De meneer die de rondrit begeleide, vond het spijtig dat Obama gekozen had voor het Public Health systeem, waardoor het budget van de NASA gekelderd werd. Geen nieuwe vlucht dus in 2012, maar ze onderzoeken of ze privé-sponsors kunnen vinden, dan wel of ze ‘met de Russen kunnen meevliegen.’ Ik weet niet of dat laatste serieus bedoeld was.

Een gedachte over “WO: Space Center Houston”

  1. Moesten jullie ooit de richting van Florida opgaan dan kan ik zeker een bezoek aan Cape Canaveral aanraden. Geen Star Wars maar Henri zal er wel een hele dag zoet mee zijn 🙂

Reacties zijn gesloten.