Mark II

Het pakje, dat normaal gezien op zaterdag 6 februari had moeten geleverd worden, maar op initiatief van een nooit geziene TNT Post chauffeur als geweigerd naar Nederland werd teruggestuurd, werd donderdagavond 18 februari dan eindelijk toch bezorgd. Een paar uur te laat, want op dat moment zat ik al te luisteren naar MOPDtK in de balzaal van Vooruit.

Er zat een nieuw fototoestel in, met Battery Grip, extra batterij, 16 GB geheugenkaart, en EG-S Focusing Screen.

Canon 5D Mark II

Het was van moeten, geloof mij vrij. Ik had graag nog eens zo lang (of langer) gedaan met mijn Canon 5D. Eind januari heeft het ding echter de geest gegeven, met dezelfde symptomen als twee jaar geleden. Ik heb her en der rondgevraagd, maar “het is de elektronica, meneer”, en het zou minstens zoveel kosten als destijds, maar dan in euro ipv usd. “Rekent u toch maar vier, vijfhonderd euro minstens, meneer.” Zonder garantie dat het opgelost is.

Nieuw dus, met helaas een nieuwe grip en nieuwe (extra) batterij, want die van de 5D passen vanzelfsprekend niet op de 5D Mark II. Dat zou niet commercieel genoeg zijn, nietwaar. Zucht.

Maar kijk, het ding zou ergonomisch op dezelfde manier moeten werken zoals mijn vorige. Met als added bonus dat het ook video kan; dat er zo’n automatische sensor cleaning op aanwezig is als op die 40D die ik eens drie maanden heb gehad toen al mijn andere fotoestellen gelijktijdig in herstelling waren; en dat de ISO waarden hoger kunnen en de weinig-licht-fotografie mogelijks nog beter zou zijn dan bij de oorspronkelijke 5D. Maar ik zal al blij zijn als het langer dan drie jaar meegaat (en hopelijk nog *veel* langer).

Euh, als er iemand een Battery Grip voor een oorspronkelijke 5D en/of twee (Canon) batterijen voor datzelfde type toestel nodig heeft, ik heb dat hier nog op overschot. Doe mij een fair voorstel en ’t is van u.

4 gedachtes over “Mark II”

 1. Huh ?! Maar blijkbaar kunt ge mee uwen 5D nog trekken ?
  Alleszins proficiat met uw nieuw speeltje !

 2. Hoi Bruno,
  Ik heb ook ’n 5D (oude versie), en heb net een maandje terug een batterijgrip gekocht… Maar in de batterijen heb ik misschien wel interesse (mail me even, dan mail ik terug). En als de oude 5D een EE-S-matglas heeft, heb ik VEEL interesse. Mijn toestel ging een paar weken terug ook kapot: spiegel uitgevallen. Maar binnengebracht bij Focilux en na minder dan 2 weken (gratis!!) hersteld. En ik heb ‘m tweedehands van een Nederlander gekocht. Dus qua service heb ik geen klagen.
  Het is trouwens wel zo dat voor de 20D-30D-40D dezelfde grip kon gebruikt worden. Misschien zelfs voor de 50D ook.
  Enneh, ik zou eigenlijk eens graag komen testen wat dat matglas doet met een lens met converter (die dan 5,6 is). Of daar nog fatsoenlijk handmatig mee scherp te stellen is…
  Gert
  opwijk apestaart gmail

Reacties zijn gesloten.