Pakjesklacht (aka TNT Post sucks)

Dat pakje, dat al sinds zaterdag wordt afgeleverd, is nog steeds niet ter bestemming geraakt. Meer nog, het is opnieuw onderweg naar afzender. TNT Post omschrijft het traject als volgt:

06/02/2010 Uw zending is gekend, maar nog niet door ons ontvangen
06/02/2010 Zending werd gesorteerd
06/02/2010 Zending gescand op reg. distributievestiging
06/02/2010 De chauffeur is onderweg
09/02/2010 Zending werd retour gescand door chauffeur
09/02/2010 Zending retour: pakje geweigerd

Groot was mijn verbazing, toen ik in de late voormiddag die status om mijn computerscherm zag verschijnen. De chauffeur was helemaal niet langs geweest, laat staan dat ik het pakje zou kunnen geweigerd hebben.

Bij TNT kreeg ik Barbara K. (of C.) aan de lijn. Dat ze dat niet gaat oplossen, omdat niet ik, maar de verzender een contract heeft met TNT. En dat ik dus de verzender moet contacteren, en dat die het dan maar moet oplossen. Nee, nee, nee, wij doen niets voor u. End of story. Doe-oei, meneer Bollaert.

De verzender was heel vriendelijk. “Het is inderdaad zeer spijtig hoe deze zending wordt behandeld,” schreven ze me terug. Maar ook zij kregen bij TNT nul op het rekest, want de zending was ondertussen al opnieuw onderweg naar hen.

Er valt de verzender niets te verwijten. Ze hebben mijn bestelling prompt verstuurd, en ik had mijn order zaterdag moeten ontvangen. TNT heeft het op één of andere manier verkloot, en weigeren uitleg te verschaffen. Ik heb drie dagen thuis gezeten (zaterdag, maandag, en vandaag), om te wachten op een zending die TNT weigert te leveren. Hoezo, service?

6 gedachtes over “Pakjesklacht (aka TNT Post sucks)”

  1. Bij mijn laatste zending via TNT kreeg ik ook geen bericht in de bus dat ik een aanbieding had gemist. (Wat volgens hen wel de procedure was …)
    Omdat ik de online tracking opvolgde was ik er dus wel van op de hoogte. Ben het pakket dan maar de volgende dag op het TNT sorteercentrum gaan halen. (“hold-back”)

  2. Met dat verschil dat ik helemaal niks heb gemist. Ik was al die tijd thuis; die chauffeur is gewoon niet bij mij langs geweest, en heeft op eigen houtje de zending als geweigerd gemarkeerd. Het enige wat ik me nog zou kunnen indenken, is dat de zending beschadigd was, en dat ze er (in dat geval terecht) van uit gingen, dat ik ze toch zou geweigerd hebben. Maar dat hadden ze mij dan toch ook kunnen laten weten.

  3. Zelfde verhaal hier: ik bestel iets dat met TNT moet geleverd worden, ik volg de status op het net en zie dat het pakje plots terug naar de afzender gaat! Status: geweigerd door klant. Ik naar de balie van ons kantoorgebouw (waar de mensen op de hoogte waren van een levering), maar daar hadden ze niemand gezien. Moraal van het verhaal: als de chauffeur te lui is of als hij zijn ronde niet kan afwerken (wie weet wordt die mens daar op afgerekend) dan zeggen ze dat je het pakket hebt geweigerd…

  4. TNT heeft een tijd geleden twee apple powerbooks van mij op rij ‘kwijtgespeeld’, en verleden week nog een pakket als geleverd aangeduid dat helemaal niet geleverd was (en na een paar telefoons bleek dat ze het bij een verre buur hadden afgezet).

    Prutsers.

Reacties zijn gesloten.