Warmteverlies

In onze vensters zit nog steeds enkel glas. Met uitzondering van de badkamer, dat werd vervangen net omdat het daar in de winter makkelijk warm moest kunnen worden. Of omdat het hout verrot was, dat kan ook. Of beide.

Enkel glas, dat is niet meer van deze tijd. Als we geld aan energie audit van ons huis zouden hangen, zouden we meteen brandende (infra-)rode vlekken aan elk raam zien. Zelfs al heb ik, een jaar of twee drie geleden, alle ramen netjes opgespoten met silicone. Ze konden dan wel niet meer geopend worden (op een paar na), maar het zal toch een beetje geholpen hebben. Maar nu worden ze vervangen. Met dank aan mijn moeder, waardoor we nu onze lening niet moeten verlengen.

We hebben voor aluminium gekozen, met hoge energiewaarde en geluidswerend, zodat het geroezemoes van de straat ook meer zal onderdukt worden. Alle ramen worden vervangen, behalve dat één in de badkamer, en de twee veluxen op Henri zijn kamer, die reeds voldoende energie-efficiënt zijn. En het leutige van de zaak is: ze worden vervangen terwijl wij in de USA zitten. Met dank aan mijn schoonvader, die de werfleiding op zich zal nemen.

Wat een ongelooflijke luxe allemaal.

(En dan kijk ik uit naar de spectaculaire daling van onze energiefactuur.)

5 gedachtes over “Warmteverlies”

 1. … en een toename van condensatieproblemen op je muren (met schimmelvorming tot gevolg), want waar moet al dat vocht dat nu op je enkel glas condenseerde, nu condenseren? Juist ja, op de muren (want die zijn nu waarschijnlijk kouder dan je dubbel glas ….).

  Mail me maar eens wanneer het zover is …. maar hopelijk komt het niet zover.

  Gr,
  J

 2. En het ziet er fantastisch uit, lekker strak. Ik passeerde er gisteren met de fiets, mooi van kleur

  Ik heb een deel van mijn lening heropgenomen onder de vorm van een groene lening met een hoop fiscale voordelen en het geld dat ik opzij had gelegd wordt belegd, gelukkig dat iemand dat voor mij becijferd had.

 3. ik vraag mij af wat het gaat geven, van fiscale (en energiebesparende) voordelen. En we zijn erg benieuwd om de kleur ook eens in het echt te zien…

Reacties zijn gesloten.