de panne

Gisteren De Panne. Vlak bij Plopsland, en sterk terugroepend naar schoolreizen, Adinkerke, De Meli. Het laatste grote Vlaamse Bastion voor de Franse kust. Hoewel, Vlaams? Je hoort er minstens evenveel Frans als aan die andere kustgrens, Knokke.

de panne

De Panne oogt ruim; of tenminste, de weg naar de zee oogt ruim. Ik kan me voorstellen dat daar tijdens het hoogseizoen best wat volk over straat loopt. Echt veel van de stad zelf, hebben we niet gezien; Henri wilde naar zee, en behalve het middagmaal, was er niks dat hem daarvan kon weerhouden. Ook niet het natuurgebied De Westhoek dat ik via de site van de kust had gevonden. Helaas.
(Wel een jammerlijk slechte foto op die site van de Leopold I Esplanade.)

de panne

De Panne kent een ruim strand (dat ze ongetwijfeld vol krijgen in de zomer), met afwisselend zacht zand en schelpenzand. Het is een kwestie van er vroeg genoeg bij te zijn, waarschijnlijk, al hoef je daar niet meteen de nacht voor in de tent door te brengen.

de panne

De volgende keer gaan we noordwaarts (wel, zuidelijker kan ook moeilijk); tips zijn welkom.

Een gedachte over “de panne”

  1. Stuur Nikolaas [nikolaas.degraeve@dekust.org] van De Kust een mailtje (met mijn groeten), misschien betalen ze wel voor betere foto’s. En indien niet: hij zet zeker betere foto’s on-line met uitgebreide bronvermelding.

Reacties zijn gesloten.