strips 200911

Weinig strips, maar boordevol kwaliteit –de ene al wat boordevoller dan de andere. Voor Franka moet u wat voorgeschiedenis hebben; voor Alexia ook; van Vivès koopt u vanzelfsprekend alles; en Epoxy had u al langer in huis. Of uw vader voor u.

 1. Amitiés Etroites / Bastien Vivès / 2009 / ***
  Ik ben groot fan van de intimiteiten van Vivès. Met Elle(s), Le goût du chlore en nadien Dans mes yeux had hij al een paar heerlijke werkjes afgeleverd voor KSTR, en met deze Amitiés Etroites minderen zijn exploraties van de adolescente liefde niet. Aanrader.
 2. De reis van de Ishtar, deel 2: De Witte Godin (Franka, #20) / Henk Kuijpers / 2009 / **
  Goed, daar niet van, maar er komt godver nog een derde deel, en daar moeten we weer zoveel jaar op wachten. Grmbl.
 3. Epoxy / Jean Van Hamme & Paul Cuvelier / 2009 (1968) / ***(*)
  Cuvelier is één van de vier auteurs uit de tentoonstelling Sexties die nog tot 3 januari 2010 in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) huist. Ik moet nog maar eens naar Brussel trekken. Epoxy is het debuut van scenarist Jean Van Hamme, en meteen één van de eerste erotische strips die censuurloos werden gepubliceerd. Cuvelier zegt zelf geïnspireerd te zijn door Barbarella van Jean-Claude Forest (waarvan u waarschijnlijk eerder de filmvesie kent met Jane Fonda –Duran Duran ontleent hun groepsnaam aan een personage uit die film). Een klassieker!
 4. Les Démons d’Alexia, tome 6: Les larmes de sang / Benoît Ers, Dugomier / 2009 / **(*)
  ’t Is niet de beste Alexia, maar ik lees de reeks gewoon erg graag. Niet in het minst om Alexia zelf, maar ik heb me eerder al lyrisch uitgelaten over de papieren juffrouw.

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(strips vorige maand)