strips 200910

Haal gerust Prosopopus van Nicolas de Crécy en Le Roi Banal van Antoine Ozanam & Kyung-Eun in huis. Het zal uw leven niet veranderen, maar het eerste zal u een klein beetje op de proef stellen, en het tweede zal u opnieuw een beetje in sprookjes laten geloven. Het zijn beide heel kleine, onbeduidende pareltjes.

 1. Angel Heart, tome 1 / Tsukasa Hojo / 2004 / **(*)
  Tsukasa Hojo is de mens die ook Cat’s Eye heeft gemaakt, een serie die ongelooflijk populair was, en waar ik een groot fan van was ergens in de jaren 80 of zo op de Franse televise (Club Dorothée en toestanden). Er is ook nog City Hunter, en die twee series komen precies een beetje terug in deze reeks. Ik lees het graag, mee ingegeven door een gezonde portie nostalgie.
 2. Bioméga, tome 3 / Tsutomu Nihei / 2009 / **
  Het zijn vooral de tekeningen waar ik fan van ben, in deze reeks, als is de plot niet onaardig, maar ietwat complex.
 3. Prosopopus / Nicolas de Crécy / 2009 (heruitgave van 2003) / ***
  Prosopopus verwijst naar de stijlfiguur prosopoeia, een vorm van personificatie. Meer dan in een personificatie, waarin naar levenloze objecten of abstracties als menselijke wezens wordt verwezen, worden ze in de prospopeia aan het woord gelaten. Dit verhaal –enkel beeld, zonder tekst– is een gewetensonderzoek in de vorm van een whodunit. Het verhaal is heel mooi getekend, bevat een interessante structuur, en laat de lezer soms vermoeden één of andere hallucinogene trip mee te maken.
 4. Le Roi Banal / Antoine Ozanam, Kyung-Eun / 2009 / ***
  Mooi, romantisch, escapistisch verhaal-in-een-verhaal over teruggetrokkenheid van de mens als defensie tegenover de kille wereld. Antoine Ozanam heeft al een paar schitterende verhalen getekend voor de KSTR reeks.
 5. Jérôme K. Jérôme Bloche, Tome 21 : Déni de fuite / Dodier / 2009 / **
  Hij,moddert wat aan, verhaalgewijs, Dodier, in die zin dat ook deze aflevering geheel binnen de verwachting ligt van de reeks. Het zou leuk zijn om wat meer ontwikkeling te zien binnen de personnages, bijvoorbeeld de relatie tussen Jérôme en Babette -maar mogelijks zou haar daarmee aan het doelpubliek wat voorbij gaan. Ze heeft nochtans nog veel potentieel, deze reeks.
 6. Nocturno: Première partie / Tony Sandoval / 2008 / **(*)
  Spanjaard Antonio Sandoval (weblog, deviantART) maakt prachtige tekenigen en schrijft schitterende verhalen, van romantisch zweverig tot romantisch geweldadig. Het tweede deel in deze reeks is net iets beter, maar haal vooral ook zijn Le Cadavre et le Sofa in huis.
 7. Piscine Molitor / Christian Cailleaux, Hervé Bourhis / 2009 / ***
  Piscine Molitor vertelt aan de hand van flashbacks over Boris Vian. Dit boek werd mij enige tijd geleden aangeraden, en het is beslist de moeite waard. Het verhaal zit vol knipogen, die niet allemaal even vanzelfsprekend zijn. Goed genoeg om een mens nieuwsgierig te maken in Vian, maar is misschien net iets té kort gehouden.
 8. Dorothy Band, Tome 2 / Jac-ga Hong / 2009 / **(*)
  Tweede deel van de trilogie die losjes gebaseerd is op The Wizard of Oz.

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(strips vorige maand)

2 gedachtes over “strips 200910”

 1. beetje off topic, maar hebt ge Child 44 van Tom Robert Smith al gelezen? zo neen, een echte aanrader voor de liefhebber van de betere thriller/detective.

Reacties zijn gesloten.