boeken 200910

Slechts twee boeken, deze maand, ik ben aan te veel boeken tegelijk begonnen. Al ben ik wel heel tevreden over wat ik gelezen heb. Kwaliteit boven kwantiteit –geheel in tegenstelling tot de films, diezelfde maand.

  1. In tenebris / Maxime Chattam / 2002 / 978-2-266-13808-6 / **(*)
    Deel twee in de trilogie met Joshua Brolin, net zo spannend of zelfs spannender dan het eerste deel (de delen kunnen los van elkaar gelezen worden). Een beetje wreed, dat wel, en redelijk grafisch ook in zijn beschrijvingen, maar dat maakt het net zo bijzonder.
  2. High Fidelity / Nick Hornby / 1995 / 978-0-14-029346-3 / ***
    Mijn eerste Hornby, en zijn eerste roman. Het boek werd verfilmd door Stephen Frears, met John Cusack in de hoofdrol, en ik denk eigenlijk dat ik die film heb gezien, maar ik ben het niet zeker. Fantastisch boek, verschrikkelijk grappig en gevat. (Ik heb gehoord dat Juliet, Naked, zijn meest recente boek, wat in dezelfde lijn zit.)

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(boeken vorige maand)

2 gedachtes over “boeken 200910”

  1. Eigenlijk herlees ik te weinig. Ik wil al een hele tijd The Rachel Papers herlezen, maar ik denk dat het in mijn herinnering stukken beter is dan het eigenlijk was. Er zijn ook een paar films die ik graag opnieuw zou bekijken –zoals The Rachel Papers, maar ook I comme… Icare, maar die laatste is gewoon onvindbaar.

Reacties zijn gesloten.