strips 200909

Romantisch en/of deprimerend, dat lijkt wel de rode draad doorheen de strips van september. Niet goed als ge het eigenlijk te druk hebt, fantastisch als ge er wat tijd voor kunt uittrekken. Of wilt, want ge kiest zelf waarvoor ge tijd uittrekt natuurlijk.

 1. Reminiscences parisiennes chats noirs… 01 / Vinci Vanna / 2009 / **
  De auteur heeft heel veel verwijzingen verwerkt in dit verhaal, wat het zeker en vast op een hoger niveau tilt. Maar ik ben ofwel te oud, ofwel te jong om mij erin te herkennen. Zeer geschikt voor –voornamelijk vrouwelijke– twintigers of mannen in de midlife crisis.
 2. Oh les filles! T02 / Sophie Michel & Emmanuel Lepage / 2009 / **(*)
  Deel één was inderdaad een mooie prelude, en dit tweeluik is een mooi feelgood stripverhaal geworden, met VijfTV allures. Maar dan beter en mooier getekend. Al is het dan een beetje voorspelbaar en naïef, u kan makkelijk veel minder goede strips lezen.
 3. L’Arbre des deux Printemps / Will & Co, Rudi Miel / 2009 / **
  Een eerbetoon aan tekenaar Will, die met de vormgeving van het verhaal begonnen was. Een hele resem interessante tekenaars heeft aan dit album bijgedragen, maar de coherentie is eigenlijk ver zoek. In de Angelsaksische wereld is het systeem van één scenarist/meerdere tekenaars degelijker uitgewerkt, maar ik heb de indruk dat hier een beetje te veel een staalkaart is dan een samenhangend geheel. Spijtig voor het verhaal, maar het album blijft een min of meer interessante try-out.
 4. Enfer et Paradis / Oh! Great / 2002 / *
  Soms klikt het gewoon niet. Ge moet dat eens lezen, had iemand gezegd. En ik ben redelijk omnivoor wat betreft strips, maar dit kon mij niet bekoren.
 5. Batman: War Games, Act 2 / Andersen Gabrych / 2005 / **
  Ik blijf mijn oordeel afwachten tot het einde van deze trilogie. Maar het is aangenaam lezen, tot nog toe.
 6. Batman: R.I.P. / Grant Morrison, Tony Daniel, Sandu Florea / 2009 / **
  Redelijk complex verhaal, dit is niet meteen zorgeloos ontspannende verhaal. Soms iets te complex gemaakt –het loont om het meerdere malen te lezen– maar past perfect in de lijn van Morrissons werk. Vraagt nogal wat voorkennis van het Batman verhaal (de Batman verhalen).

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(strips vorige maand)