DxO

DxO Optics Pro [via]

Aangekondigd op de PMA, beschikbaar vanaf 24 mei. Zo tevreden als ik was over Panoramic Tools Photoshop Plugin, zo tevreden lijken de meeste beta-testers over dit nieuwe product.

Bij The Luminous Landscape steken ze alvast hun enthousiasme niet onder stoelen of banken.

How Good Is It? In a word — remarkable. I know that some readers who aren’t familiar with the fact that I’m often very critical of products, and am not afraid to say so in print, will think that I’m being hyperbolic. But I’m not. This product is revolutionary.

De voorbeelden, zowel op de DxO site als in de bespreking, spreken boekdelen.

DxO ontwikkelt een (pro) test systeem voor lenzen en camera’s, gebruikt door de industrie en de reviewers. Als de gegevens over de fouten kunnen worden verzameld, zo redeneerde men, kan men ze ook gebruiken om die fouten te verbeteren.

Het DxO Optics Pro programma bestaat uit een aantal modules: eentje voor JPGs (er wordt gewerkt aan RAW), eentje voor de gebruikte camera, en eentje voor de gebruikte lens. Aan de hand van die drie modules worden de foto’s, gemaakt met die combinatie van lens en camera, door het programma gecorrigeerd. Zonder nood aan een heleboel instellingen.

De modules worden afzonderlijk gekocht, en de prijs hangt af van het type camera en lens (hoe duurder uw apparatuur, hoe duurder de modules). Een basispakket voor, pakweg (toevallig) de Nikon D70 met de 18-70 f/3.5 lens, zou zo’n 127USD kosten.

Beschikbaar voor zowel mac als pc.