de nieuwe mama (fin)

Bof. Ik ging eerst zelfs geen reactie meer posten, maar ik merk dat er toch een goed aantal mensen hier verzeild geraken op zoek naar info over het programma. (Ik sta dan ook op de vierde plaats bij google voor “de nieuwe mama” zoekterm.)

De eerste aflevering was OK. Zoals ik eerder schreef vond ik een aantal dingen te persoonlijk om te tonen, maar ik dacht nog, het is de eerste aflevering, ze moeten zelf ook een beetje zoeken, en het kan er alleen maar beter op worden.

Deel twee was dus gematigder, zelfs in de wetenschap dat er voor de programmamakers reden was geweest om –iets té expliciet– achter de schermen te regisseren. Maar het ging de goede weg op. Minder drama.

Met aflevering drie ging het volledig de mist in. “Edde nu gezien wa voor nen griezel dat da is?” vroeg de juffrouw nog in haar sappige Gentsche tongval. Ongetwijfeld nog meer regie-aanduidingen achter de schermen, veel meer drama, veel meer spektakel. Maar weinig sereniteit. Naïef van mij, ik weet het. Voor mij hoeft het echter niet meer.