Ziektevrees

Het zal een beetje een weinig schadelijke mengeling zijn van hypochondrie, smetvrees en angststoornis. Niemand wordt graag ziek, maar ik ga soms wel redelijk ver om ziekte te vermijden. Dit is het seizoen bij uitstek waarin dergelijke ziekten zich manifesteren: verkoudheiden, angina’s, griepepidemieën en meer van dat fraais. Wie niet bedlegerig is gaat werken, en werkt op die manier natuurlijk de verspreiding in de hand. Het openbaar vervoer en de werkplaats zijn dan ook met stip de grootste broeihaarden voor bacteriën en virussen allerhande. In Seattle hadden ze daar een goed systeem voor: wie bepaalde symptomen vertoont, komt niet werken (er was een zelfs dagelijkse test voorzien).

Twee zo’n zieken lopen hier rond, met hoestbuien die het huis op zijn grondvesten laat daveren. Ik zet zoveel mogelijk ramen open om te verluchten, en heb nog net geen maskertje aan. En tot overmaat van de ramp zijn mijn vitaminepillen van Madison Market op. Dringend tijd dat we eens naar Seattle terugkeren. En anders heb ik nog wel wat excusen.

3 gedachtes over “Ziektevrees”

 1. Zwijgt, dat is nu al twee maanden dat ik van de ene naar de andere verkoudheid sukkel. Ook al een hardnekkige sinusitis gehad (eerste keer in mijn leven) en een oorontsteking. Nog nooit eerder meegemaakt dat het zo lang duurde.

 2. ik krijg elke griep en de dokters hebben mij me hele leven nog nooit sirrieus genomen en 1 van die keren is mij bijna fataal geworden ze maken egt veel fouten… en nu heb k al een jaar bijna een opgezette lymfeklier waar ik me egt zorgen om maak en me keel is dik nu en brand ik zit steeds aan de ijsblokken maar niks helpt zelfs dikke zware pijnstillers kunne me niet de baas worden ik slik dyclofanac ofzo 50 mg met maag beschermer :S nou me buik doet wel zeer maar ja kmoet tog wat… iedreen zegt dat ik me teveel bezig hou met formus ja oke ik geef toe ik ben bang om een erge ziekte te hebbe maar als ik bijna al een keer de pijp uit ben gegaan dan wil je dat nie nog een 2e keer ze konde me zien liggen bij de dokterswacht ik lag over een hele rij stoelen t bleek dat ik een blinde darm ondsteking heb met een buikvlies ondsteking maar de dokters wacht had me op de zelfde ochtend al 3 keer naar huis gestuurd
  ik vind dat niet normaal khad veel eerder geholpen kunnen worden en in 2007 had k last van mijn amandelen ik seurde de dokter gek ik werd moe heel snel van het fietse lucht halen ging moeilijk omdat die krengen zo dik waren en na 12 keer seuren toen nam ik de buurvrouw mee en dankzij haar kreeg ik met pijn en moeite een verwijs brief ,nou eenmaal aangekomen zij de kno arts deze keuze moet je zelf maken maar ik vind het verstandiger dat ze er uit gaan want jou amandelen hebben geen eens een functie meer en je hebt er steeds last van en t gaat nie weg en de dokter beweerde dat ik ze er op mijn leeftijd niet mocht uithalen en dat me amandelen er mooi klein uit zagen :S maar toen na de operatie vertelde de kno arts dat ze heel dik waren weetje this zo jammer dat dokters me nu niet wille geloven ik heb zelf veel ondstekingen in alle soorten en maten gehad blaas ondsteking tot nier bekken ondsteking aan toe 🙂 mjaaa en dan ben ik ziek bezig volgens iedreen t lijkt als of iedreen tege me keerd maar ik ken mijn lichaam !!!:S en om die lymfeklier ben k zelfs uit gelachen door verschillende dokters:S en sins vandaag haal ik me verwijs brief op na bijna een jaar te zijken:S kheb nu raare witte bultjes in me keel en this dik op de plek aan de rechter kant waar mijn amandel in heeft gezete met slikken brand het er van :)ja tuurlijk kheb egt ziekte vrees ik sta gewoon toevallig lager in de maatschapij waar door ze me zo behandelen ik heb ook geen werk kom k eerlijk voor uit 😉 en iemand met een top bedrijf durft zijn bek op te schooie die voeld zig machtiger .
  Ik heb onlangs het progamma tros radar gebeld om een klacht over artsen in algemeen te melden en over de dokters wacht ik heb zovaak ee chaggerijnig persoon er aan hangen als er wat aan de hand met me is die mensen zijn niet sociaal ik vind dat mensen een hele screening moeten doen voor dat ze iemand aan nemen man !!!! naja in iedergeval ik moet door zette van me zelff ik kom voor me zelf opp en t vald heel zwaar en heb er jank buien van maar t tegendeel gaat beweze worden en k word gek van onzekerheid maarjaaa k ga er voor groetjes patricia

 3. ik ben t helemaal met je eens
  keep on fighting
  sterkte meid
  groetjes alex

Reacties zijn gesloten.