passend

Goedemorgen. Ik ben geen nachtmens (meer), is niet langer een veronderstelling, maar steeds meer een feit. Ik hou ervan met het ochtengloren op te staan (niet dat zulks vaak voorvalt), en eigenlijk ook om bij avondval te gaan slapen (dat valt erm… nooit voor, kunnen we gerust stellen). Al was het maar omdat ik steevast te laat aan mijn brood begin.

Begin vorige maand had ik een broodmix (iets Italiaans, met olijven) gekocht bij het Gents Bakkershuis, en we kregen daar zo’n broodmandje bij, dat u misschien al eens heeft gezien bij uw bakker. Bij de laatste rijs gaat het brood in dat mandje, en dan met mandje en al de oven in.

We hadden het nog niet gebruikt, dat mandje. Het is nogal klein, maar ik dacht bij het laatste restje mix dat mij restte: ik mag niet vergeten dat mandje te gebruiken. Het deeg pastte er net in, en goh, als dat rijst, dan komt dat er een beetje bovenuit, maar dat zal wel lukken. Behlave dan dat het deeg meer dan een klein beetje rijst, én nog wat extra in de oven ook. (Dat wist ik wel al, maar ik had besloten dat bij het vullen van het mandje even te negeren.) Dit was het resultaat:

it's bread, baby it's bread, baby

Het brood was net niet tot tegen de bovenzijde van de oven gerezen.

2 gedachtes over “passend”

  1. precies een gigantische muffin! daar wil ik mijn tanden wel eens in zetten. smakelijk…
    Ik heb trouwens hetzelfde meegemaakt met cakedeeg in een te kleine vorm te doen… ineens had ik een gigantische chocolade-cake-bol, maar was wel overheerlijk.

  2. Erg grappig… En nog mooi in beeld gebracht ook. De foto’s zijn echt leuk! Dat is de kunst: documentatief én esthetisch tegelijkertijd…

Reacties zijn gesloten.