cds 200808

Ok. Ik geef het toe. Ik heb die cd van Angst voor een groot deel gekocht voor het beeld op de cover. Voor een groot deel, want ik had via-via gehoord dat het optreden tijdens de Gentse Feesten best te smaken viel. Verpakking is duidelijk niet alles, want de muziek is niet meteen fantastisch te noemen –toch niet als u zoals ik de jaren 80 half bewust, half beneveld hebt meegemaakt. Waarmee ik maar wil zeggen dat ze toen waarschijnlijk hip en origineel waren geweest, maar dat zo’n soort muziek nu op zijn best als retro kan worden gesmaakt. Niet voor mij dus, maar de jongens kunnen duidelijk op een grote schare fans rekenen.

De fotografe van de bewuste cover is een zekere AnnA (sorry, ik heb geen verdere informatie):

it's angst, baby

Worlds van Erwin Vann heb ik gratis gekregen omdat ik een enquête heb ingevuld op Jazz Middelheim. Tessa had een dag eerder dezelfde vragenlijst ingevuld, en daarvoor dezelfde cd gekregen, maar toen ik de mevrouw daarop wees, bleek ze niet bereid om mijn cd voor een andere in te ruilen. Misschien had ze ook maar één cd te geef, ik weet het niet, ze was verdwenen voor ik het haar kon vragen. Worlds is een intrigerende cd, maar niet meteen iets wat ik als kennismakingscd zou weggeven.

Over Ben Sluijs kunnen we kort zijn: ik ben –naar aanleiding van zijn optredens bij Opatuur– fan geworden, dus ik was dan ook uitermate tevreden toen ik die cds in mijn bezit kreeg. Ik ga er verder geen al te lovende kritiek over schrijven (ik zou mijzelf alleen maar herhalen), maar ondertussen nog even de cds opleggen.

Raar, maar hoewel ik normaal gezien niet zo te vinden ben voor cds waar interviews op staan, word ik telkens opnieuw een beetje aangetrokken door Marianne Faithfulls Live at the BBC cd. Op de flarden interview is ze (gespeeld?) naïef, net zoals de muziek die ze brengt een buddele bodem lijkt te hebben. Het is een beetje zoals bij The Avengers (cfr de boeken): het is wat gedateerd, maar blijft interessant op een manier die ik alsnog niet echt kan onder woorden brengen. Geen topcd, maar wekt mijn nieuwsgierigheid op (en hij was spotgoedkoop in de Bilbo).

We ronden af met Michel Bisceglia, die zopas zijn debuutalbum uit 1997 opnieuw heeft gereleased. Vanwege de grote belangstelling werden de masterrechten van About Stories teruggekocht van BMG, en heeft Prova Records de cd opnieuw uitgebracht. Gastmuzikanten Randy Brecker en Bob Mintzer vullen het trio met Werner Lauscher en Marc Léhan aan. Het resultaat is aantrekkelijke, makkelijk beluisterbare jazz, die misschien niet meteen uitdagend te noemen valt, maar wel de typerende Bisceglia-kwaliteit bevat waar wij graag naar luisteren.

 1. Angst / Angst / 2008 / *
 2. Worlds / Erwin Vann / 1999 / **
 3. Food for Free / Ben Sluijs / 1997 / **(*)
 4. Somewhere in Between / Ben Sluijs / 2002 / **(*)
 5. Flying Circles / Ben Sluijs / 2005 / **(*)
 6. Live at the BBC / Marianne Faithfull / 2008 / **
 7. About Stories / Michel Bisceglia / 2008 / **(*)

0 te vermijden / * slecht, maar beluisterbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(cds vorige maand)

2 gedachtes over “cds 200808”

 1. zeg oe oud zijde gij makker wie koopt nu een cd voor de cover
  :-)))
  al moet ik toegeven dat een extra packaging-artwork een extra verkoopsargument is om een schijfje in huis te halen

 2. Och, ik koop wel meer dingen voor de cover hoor –en vijf euro was niet meteen overpriced. Een goede foto mag gezien worden. (Ik ben er nog steeds niet uit of het beter was geweest mét de voeten van de juffrouw erop of niet. Ik zou de onversneden foto wel eens willen zien.)

Reageren niet meer mogelijk.