eer naar werk(en)

Op het lijstje met alles waar ik een afkeer van heb, staat helemaal bovenaan toch wel geld. U mag het bordje met partijcommunist geruist in de schuif laten, samen met mijn gezonde portie naïviteit. Ik ben minder Belg dan ik dacht, vermoed ik dan, want dat ondernemerschap zit mij –ondanks stichtende voorbeelden– toch niet in het bloed. Niet dat ik niet graag zelfstandig ben (geweest), maar de problemen doken bij mij steeds op bij het inschatten van de commerciële waarde van mijn activiteit. Ik zit zo niet ineen –en dat is wel degelijk een tekortkoming van mijnentwege– waardoor ik me er –zowel bij aan- als verkoop– makkelijk tracht vanaf te maken. Hoeveel moet dat kosten? Ik weet het niet, en het interesseert mij niet –tenminste toch niet tot ik achteraf te weten kom hoe u diezelfde transactie met een andere persoon bent aangegaan.

Eerlijk duurt het langst, heet dat, maar zowel tijd als eer zijn bij (té) veel mensen relatief.

2 gedachtes over “eer naar werk(en)”

  1. oejoej, dat herken ik héél hard. ook twee héél goede voorbeelden gehad, en toch zit het niet in mijn bloed. kwaliteit is belangrijker dan prijs vind ik.
    ik wou wel eens een foto van je willen kopen, hoeveel kost dat? ehmmmm…tja….ehmmmmm. Wil je eens een offerte maken? met plezier. En dan steek je daar enorm veel tijd in om toch niet te veel geld te vragen en om te mensen plezier te doen maar dan is dat blijkbaar niet voldoende en moest je daar nog wat commerciele praat bij verkopen en jezelf in de hoogte prijzen wat ik niet kan en dus lap weer niets verkocht en die kerels die geen kwaliteit leveren en maar praten en tetteren en oooh ik ben goed en kijk eens wat een lachende gezichten ik kan trekken ammaai meneer hieeeel schoon en hoeveel kosta oej zoveel amaar ge kunt het zo schoon beloven dat ik lachende gezichten ga hebben allé ’t is goe verkocht. en dat kan mij allemaal niet schelen dat andere betere verkopers en commercanten zijn, totdat je een mogelijke ‘klant’ je ermee confronteerd. GRRRRRRRRRRRRRRR

    (verontschuldiging voor het onooglijke en wansmakelijke pseudospreektaalgebruik maar het moest mij van het hart :o)

    Och ja, ik heb geduld. Langzaamaan constante kwaliteit opbouwen en dan zien we wel. Niet gaan voor de quickwins. Ik heb er voorlopig nog vertrouwen in!

  2. Bedankt voor die reactie, Dieter! We zullen eens een groepstentoonstelling moeten doen 🙂

Reacties zijn gesloten.