Gent Jazz: all that jazz!

Orangisator Bertrand Flammand had –terwijl ik in Seattle van de zon *kuch* zat te genieten– voorspeld dat deze editie zijn beste editie dusver zou worden. Wat het eerste gedeelte betreft, zal hij er alvast niet ver naast zitten. Ik vreesde eerst dat ik iets te euforisch was geworden door mijn terugkeer naar de Heimat en daardoor mijn kritisch perspectief opzij had geschoven. “Het is een tijd geleden dat ge nog eens zo enthousiast geweest zijt eigenlijk, over Blue Note”, zei Tessa gisteren. Maar als ik nu eindelijk de kranten er even op na sla, dan zie ik dat zowel Karel Van Keymeulen als Didier Wijnants mijn sentiment in grote mate delen. (Angstwekkend bijna hoe Wijnants en ikzelf –op Hancock na– het deze keer grotendeels eens lijken te zijn.)

Bon, de kranten (DS, DM) weet u zelf te vinden –en Gentblogt ook ondertussen neem ik aan, maar ik geef nog even de links mee van de besprekingen aldaar:

De artikels zijn redelijks gespijsd met foto’s, die u ook kan bekijken op de site van het Gent Jazz Festival en via mijn flickr fotoset: Gent Jazz 2008.

Gent Jazz Festival, van 10 t.e.m. 13 juli en van 17 t.e.m. 20 juli op de Bijlokesite. Tickets: in voorverkoop betaalt u 27 euro voor een dagticket of 68 euro voor een driedagenpas.

2 gedachtes over “Gent Jazz: all that jazz!”

Reacties zijn gesloten.