nog meer koffie

Er zat een doosje in de brievenbus. En terwijl de rest van de kroost mij vol verwachting het kleinnood trachtte te ontfutselen –voor mij, nee voor mij– stond er op het adreslabel keurig “Bruno Bollaert” geschreven.

In het doosje zat een pak koffie (bonen!), vergezeld van een vriendelijk, handgeschreven briefje.

we're in seattle, baby

Hallo Bruno,

We werden getipt over het bericht op je blog over het gebrek aan goede koffiebonen in de V.S. Vanuit Douwe Egberts / Sara Lee bezorgen we je graag een pakje Espresso bonen.

Gezien je strenge standaarden voor koffie, hopen we dat we je hiermee een plezier kunnen doen zodat je ook in het buitenland kan genieten van een zalig koffiemoment.

Vriendelijke groet,
Het Douwe Egberts Team.

Ha! En terwijl het geen Misore van de Mokabon is, ruikt en smaakt de koffie heerlijk! Niet zozeer zacht en vol (om de vergelijking door te trekken), maar scherper (het is espresso) zonder evenwel bitter te zijn. Perfect voor ’s ochtends bij het ontbijt, en de geur doet mij helemaal terugdenken aan wat we thuis in België aan koffie gewoon zijn.

Marketing, hoor ik u al murmelen, en dat kan wel zijn, maar ik ben behoorlijk onder de indruk. Jullie hebben mij zeker een plezier gedaan, beste mensen van Douwe Egberts. Dankuwel.

8 gedachtes over “nog meer koffie”

 1. Mag misschien marketing zijn, maar da’s toch wel bijzonder attent! Die mannen van DE schuiven een stuk naar omhoog in de appreciatiemeter 🙂

 2. amai chique zeg. Heel toffe public relations stunt :). Wat een sympathieke mannen/vrouwen.

  Allé, geniet ervan eh!

 3. Bestaat de term merksympathiekheid al in één of ander academisch klinkende term?

  Indien niet, dringend invoeren. En studies over de invloed van bloggers charmeren op de gepercifieerde merksympathiekheid.

 4. Waw! Ik vind het prachtig dat ze dat doen 🙂

  (Dat is nog eens iets anders dan een standaardmail vol reclame en of je er toch niet iets over wilt schrijven.)

 5. Eindelijk eens een echt creatief marketingmens met een goed idee.

  Tip voor deze mens. Ook in Balegem is er echt een ontstellend gebrek aan verse koffiebonen van het merk Douwe Egberts. Voor al uw vertederende marketing-acties, slechts één adres… 😉

Reacties zijn gesloten.