ondertussen, in België

a mild day

(Rolleiflex FX 80mm f/2.8, Fuji Reala, 100ASA)

Zondag was het hier goed weer, en maandag ook. Tessa was dan wel ziek, maar wij waren er –voor de zoveelste keer– redelijk van overtuigd dat de lente ook hier in Seattle was doorgebroken. Zeg nu zelf, twee volle dagen zon na elkaar.

Helaas. Dinsdag was het opnieuw kouder, gisteren was het koud, en de zeven dagen die mijn weersvoorspeller mij voorhoudt, tonen een temperatuur die de 15 graden –celcius, gelukkig– niet of amper overstijgt. Het ziet er toch al niet langer regenachtig uit, dat is al iets. Geen grauw donker wolkendek, maar een uniform saai grijze hemel. En ik die zo naar zomer en zon verlang. Zouden ze niet ergens op een warme plaats een hematoloog zoeken?

we're in Seattle, baby

Op deze double exposure keken ze nog recht in de zon, de hand beschermend boven de ogen. In België is het weer veel beter, zo heb ik vernomen. En in Gent zijn er veel jazz-concerten, dat ook.

Maar wat de echte aanleiding was voor deze post: hoe zit het met de regering? We hebben toch een regering? Want op dat vlak begint het hier stilaan wat op te klaren.

3 gedachtes over “ondertussen, in België”

 1. Het is hier warm in Gent, heel erg warm, letterlijk dan.
  En in de “Kamer” was het blijkbaar ook warm vandaag, ze doen maar: “de heren van de politiek”. Geen interesse meer, ik zal het wel horen als er eens echt regeringswerk afgeleverd wordt?
  Hatzi heeft een heel mooi solo-concert gegeven vorige zondag bij Tuur, voor net iets te weinig publiek. Benieuwd hoe het zondag zal worden met Blondiau, Badenhorst en Mendoza! Kan eigenlijk niet verkeerd gaan met zo’n muzikanten. Tutu Puoane, in de Vooruit, en het concert de week erna (20/5 Puma / Tyft feat. Hilmar Jensson, Andrew d’Angelo & Jim Black) moet ik jammer genoeg missen – ik heb een uitstap gepland en mijn kalender uit het oog verloren!

 2. ’t zomert hier een beetje Bruno – voor vandaag krijgen we maxima van om en bij de 27° voorgeschoteld; en voor het begin van de volgende week hoeven we niet te panikeren dat ’t kwik lager zal zakken. (zonnige groeten vanuit een warm zolderkamertje…)

  gisteren werd met veel poeha BHV naar de Kamer gesleept – kijk zelf maar op krantensites, veel is er niet van terechtgekomen.

  jazz, binnenkort MAG ik het missen, en het wordt tijd; heb al een centimetertje ontsluiting en dat is nog veeeeeeeeeels te vroeg – nog 1 concert te gaan, in het gezapige Bilzen (Aldjazz), en dan zit het er even op. wat je hier nu wel gaat missen: John Zorn & Masada komen naar CC Luchtbal…binnenkort is ’t Brosella en Brussels Jazz Marathon en Parkjazz staat 6 juli in Kortrijk. maar tegen de tijd dat Jazz in ’t Park ‘de Zuid’ weer bezet zijn jullie weer hier.

 3. Voor Parkjazz in Kortrijk ben ik waarschijnlijk al terug. (Ik mag niet vergeten binnenkort een accreditatie aan te vragen.)

Reageren niet meer mogelijk.